На фона на засилващите се санкции срещу Русия външният министър

...
На фона на засилващите се санкции срещу Русия външният министър
Коментари Харесай

Лавров е в Ню Йорк за руското председателство на Съвета за сигурност на ООН

На фона на засилващите се наказания против Русия външният министър Сергей Лавров дойде в Ню Йорк за съвещанията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. На среща на Лавров с генералния секретар на организацията Антониу Гутериш се чака да бъде разисквана и договорката за експорт на зърно от Украйна.

Поводът за визитата на Сергей Лавров е в Ню Йорк е съветското председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации този месец, като на съвещанията са поканени ръководителите на външнополитическите ведомства на няколко страни, измежду които американският държавен секретар Антъни Блинкен.

Руски медии означават, че остава открит въпросът за среща сред Лавров и Блинкън в централата на Организация на обединените нации, съобщи БНР. По-рано Лавров упрекна Съединените щати в корист с позицията на хазаин на международната организация. Руските публицисти не са получили американски визи. Лавров назова сходно държание на Съединени американски щати " нелепост " и даде обещание, че Москва " няма да не помни или елементарни " това.

Зърнената договорка е в центъра на срещата на съветския външен министър с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Претенциите на Москва към пречките пред износа на съветско зърно и торове, което слага под въпрос продължаването на съглашението.

Русия разгласи, че нейните сили са напреднали в Бахмут, до момента в който украински върховен пълководец сподели, че неговите сили удържат фронта в града. " За нас е невероятно да се откажем от Бахмут, съобщи президентът Володимир Зеленски. Той даде обещание отбраната на града да бъде удържана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР