На фона на всички проблеми в прокуратурата - тя се

...
На фона на всички проблеми в прокуратурата - тя се
Коментари Харесай

Шефът на КПКОНПИ и Дани Каназирева искат да станат прокурори

На фона на всички проблеми в прокуратурата - тя се оказа мечтана нова работа за някогашния народен представител от ГЕРБ Дани Каназирева и настоящия началник на КПКОНПИ Антон Славчев.

Славчев ръководи антикорупционната комисия, без да е определен за неин ръководител от Народното събрание, към този момент повече от година и половина.

Завършил е Висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков ", само че има и тапия на правист от Великотърновския университет. От 2008 до 2018 година е бил чиновник на ДАНС, а от 2018 до момента е в КПКОНПИ - първо ръководена от Пламен Георгиев, а след това от Сотир Цацаров.

Славчев и сътрудниците му в КПКОНПИ ще бъдат освободени от служба до няколко месеца поради приемането на измененията в Закона за противопоставяне на корупцията и разделянето на структурата на две елементи.

Затова и се е ориентирал към нова работа, този път с по-стабилен кариерен път. Ако стане магистрат, той ще получи и статут на несменяемост при струпване на 5 години работа и позитивна препоръка.

По данни на " Клуб З " Славчев кандидатства за прокурор в Софийската градска прокуратура, през която минават най-тежките каузи. Тя е правоприемник и на множеството следствия, водени от закритата Специализирана прокуратура.

Окръжен прокурор желае да стане и Дани Каназирева - една от най-големите съпернички на закриването на Спецпрокуратурата през 2022 година

Каназирева беше народен представител от ГЕРБ в 47 Народно заседание, само че през октомври 2022 не получи водаческо място в листата в Пловдив и по този начин и не се яви за нов мандат в Народното събрание.

Очакваше се тя да се включи в акцията за локалните избори - още веднъж от ГЕРБ, само че партията избра да номинира Костадин Димитров за кмет на Пловдив. В последния миг Каназирева разгласи, че няма да записва листи за кмет и общински съветници със личната си партия " Съюз за Пловдив ".

Две седмици по-късно се вижда, че е решила да поеме в нова посока - към прокуратурата. Тя е приключила Право в Пловдивския университет. Според Регистъра за университетски длъжности и дисертации тя е защитила докторска степен по Конституционно право във Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " през 2015 година с тематика " Местната власт в изискванията на участие на България в Европейския съюз ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР