На фона на усилията на правителствата в цяла Европа да

...
На фона на усилията на правителствата в цяла Европа да
Коментари Харесай

В цели 18 страни в Европа имат болни от коронавирус

На фона на напъните на държавните управления в цяла Европа да лимитират появяването на нови случаи на ковид, ето кои са засегнатите страни, къде има умряли от епидемията и до каква степен стигат защитните ограничения.

- ИТАЛИЯ -

С 14 смъртни случая и 528 инфектирани Италия е най-тежко засегнатата от огнището на COVID-19 европейска страна. Тя също болести доста други страни, откакто техни поданици се завърнаха вкъщи след пътешестване в засегнатите от зараза региони на Северна Италия.

Израел от през днешния ден забрани влизането на непознати жители, които идват с полети от Италия, с цел да овладее разпространяването на вируса.

– ГЕРМАНИЯ –

В Германия са инфектирани 26 души. Четиринадесет от 26-те работят в Бавария и са инфектирани от сътрудник, който се върнал от Китай. Няколкостотин души са под карантина в домовете си.

– ФРАНЦИЯ –

Досега Франция записва 18 инфекции и 2 смъртни случая и прикани своите жители да отсрочат пътуванията си до точките на огнището в Северна Италия.

Студентите, които се връщат от Китай, Сингапур, Южна Корея и италианските райони Ломбардия и Венето, са помолени да останат вкъщи две седмици след завръщането си.

– ИСПАНИЯ –

Испания е записала 17 случая – 15 от тях от понеделник. Дванадесет са свързани с Италия. Те включват четирима италианци, посетили Тенерифе на Канарските острови. Хотелът, в който са отседнали, е подложен под карантина.

В континенталната част на Испания са регистрирани три случая, в това число един мъж в тежко положение в региона на Мадрид.

– ВЕЛИКОБРИТАНИЯ –

Засега Англия записва 15 случая, в това число два, оповестени през днешния ден: единият пациент е бил в Италия, а другият в Тенерифе. Правителството изиска пасажерите, които се връщат от засегнатите региони в Северна Италия, Китай, Южна Корея и Иран, да се изолират и да осведомят управляващите.

– ШВЕЙЦАРИЯ –

Швейцария е записала 4 случая от вторник, в това число мъж, инфектиран покрай Милано.

– РУСИЯ –

Двама инфектирани китайски жители са лекувани в Русия, която също изтегля и сложи под карантина осем пасажери от круизния транспортен съд „ Diamond Princess “, от които трима са с позитивни проби.

– АВСТРИЯ –

72-годишен мъж от Виена е с позитивни резултати, което го прави третият случай в Австрия след италианска двойка, и двамата на 24.

Хотелът в Инсбрук, където дамата от двойката е работила като рецепционистка, в началото беше затворен, само че мярката беше анулирана във вторник след проби, написа БГНЕС. Австрия прикани своите жители да заобикалят да посещават засегнатите региони в прилежаща Италия.

– ХЪРВАТИЯ –

Трима души са инфектирани с вируса, в това число млад мъж, който неотдавна е бил в Италия, и брат му. Трети случай бе регистриран в сряда – мъж, който работи в италианския град Парма.

– ГЪРЦИЯ –

Гърция разгласи 3 случая – всички гърци, които неотдавна се завърнали от Северна Италия.

Атина заяви за първия инфектиран в сряда, жена на 38 години. Днес бяха оповестени още две, в това число 10-годишно дете.

Властите анулираха карнавалните тържества, планувани за този уикенд.

– ФИНЛАНДИЯ –

Две вирусни инфекции бяха доказани в сряда – китайски екскурзиант в Лапландия и втори случай на финландски жител, който неотдавна посетил Северна Италия.

– ШВЕЦИЯ –

Засега са регистрирани два случая. Единият е регистриран в края на януари: жена, посетила Ухан, китайския град, където вирусът се появи през декември. В сряда бе оповестена втора зараза – при мъж, който се върнал от Северна Италия.

– БЕЛГИЯ –

Един случай беше регистриран – белгийски жител, евакуиран от Ухан при започване на февруари.

– ДАНИЯ –

Дания разгласи първия си случай през днешния ден – мъж, който се върнал от ски пътешестване до Северна Италия. Съпругата и синът му са с негативни проби. Той е разказан като незастрашен и фамилията е под карантина в дома си.

– ГРУЗИЯ –

Грузия в сряда разгласи първия доказан случай на новия ковид в района на Южен Кавказ.

– СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ –

Регистриран е един случай – жена, която неотдавна се завърнала от Италия.

– НОРВЕГИЯ –

Норвежките здравни управляващи оповестиха в сряда първия случай на новия ковид в северната нация при човек, който се завърнал от Китай предходната седмица. Пациентът не е в заплаха.

– РУМЪНИЯ –

Румъния заяви за първия си случай в сряда – мъж, който е бил в контакт с италианец, посетил страната предходната седмица. 
Още от Международна:  Европейски Съюз разшири глобите против Турция27/02/2020  Си Цзинпин получи подарък 30 хиляди овце27/02/2020  Ватикана: Папата е леко болен27/02/2020
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР