На фона на твърде хладното утро в мнго райони от

...
На фона на твърде хладното утро в мнго райони от
Коментари Харесай

Продължава затоплянето и през следващите дни

На фона на прекомерно хладното утро в мнго региони от югозападна България, за следващ ден в следобедните часове настъпи сензитивно стопляне. Минималната температура сутринта в София беше едвам 8°, оптималната през днешния ден е 26°. Най-топло беше във Видин - 32°.

Без основна смяна ще се задържи времето и на следващия ден, с оптимални температури от 27° до 32° и с още повече региони с най-вече слънчево време. В по-голямата част от страната ще е съвсем безшумно, единствено в източните елементи ще духа слаб североизточен вятър.

По-често забележителна ще се задържи облачността и на следващия ден над южното крайбрежие, до момента в който над северното ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб североизточен вятър.

Максималните температури ще са от 24° до 28°. Температурата на морската вода е към 23°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Продължава стоплянето и в планините. Чудесни условия за туризъм с оптимални температури в курортите от 14° на Алеко, 20° в Боровец и Пампорово до 24° в Банско.

Ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността в следобедните часове. Ще духа сдържан вятър от север-североизток.

Затопляне следва и на всички места на Балканите. Там, както и в множеството страни от Централна Европа, ще е най-вече слънчево, тук-там в Полша със утринни мъгли. Облачно, дъждовно и прохладно ще бъде времето на Пиренейския полуостров, тук-там преваляванията ще са обилни. Ще вали и на доста места на Британските острови и във Франция, също и в Европейска Русия.

А у нас и в сряда ще се задържи най-вече слънчево, с възможност за валежи и гръмотевици след обяд в източните и планинските елементи от страната. В четвъртък оптималните температури в доста региони ще надвишават 30°, осезаемо по-ниски ще се задържат по Черноморието - до 23°-25°. Валежи и гръмотевици се чакат в петък - единствено на обособени места, основно в Северна България, а в събота - в Западна България и по Черноморието. Вятърът ще се ориентира от северозапад, по-късно и ще се усили и с него ще стартира намаляване на температурите.
Това е прогнозата за времето. Приятна вечер!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР