На фона на спада в акциите на регионалните банки в

...
На фона на спада в акциите на регионалните банки в
Коментари Харесай

САЩ на ръба на нова банкова криза – трябва ли инвеститорите в криптовалути да се притесняват?

На фона на спада в акциите на районните банки в Съединени американски щати, изключително отпред с New York Community Bancorp (NYCB), феновете на криптовалутите наблюдават от близко развоя на провокациите в банковия бранш.

Индексът на районните банки на KBW претърпява забележителен спад, отбелязвайки най-значителното намаляване след срутва на нюйоркската Signature Bank през предходната година. Това породи опасения по отношение на стабилността на районните банки.

Неотдавнашният внезапен спад на банковите акции изненада търговците на варианти, което демонстрира бърз преход от оптимизъм към скептицизъм. Рязкото повишаване на пут вариантите е сигнал за нараснали опасения.

Тази смяна отразява възходящите опасения за положението на районните банки, подсилени от решението на Федералния запас да резервира високите лихвени проценти, което ускорява натиска върху приходите от заеми на банките.

Резкият спад в цената на акциите на NYCB, провокиран от понижаване на дивидентите и непредвидени загуби, акцентира деликатното състояние на банките, които се доближават до регулаторния предел от $100 милиарда. Тази обстановка визира освен NYCB, която закупи активи от към този момент несъществуващата Signature Bank, само че и поражда опасения за финансовата непоклатимост на други институции като Zions и Comerica.

В разгара на тези провокации пред банковия бранш Артър Хейс, съосновател на крипто борсата BitMEX, следи внимателно понижаващата се цена на Биткойн (BTC).

Той акцентира корелацията сред неотдавнашния връх на Биткойн и повишението на двугодишната рентабилност на американските държавни скъпи бумаги.

Оспорвайки схващането, че спадът на Биткойн е обвързван само с изходящите потоци от Grayscale Bitcoin Trust , Хейс показва по-широки стопански фактори, в това число опасения по отношение на подновяването на Програмата за срочно финансиране на банките (BTFP).

Хейс чака мечи краткосрочни вероятности за Биткойн, като предвижда евентуален диапазон на поддръжка сред $30,000 и $35,000, повлиян от идното решение за възобновяване на BTFP. Дългосрочната му вероятност обаче остава оптимистична, като предвижда доста повишаване на цената на Биткойн, подтиквано от намаляващите лихвени проценти, халвинг събитието и въздействието на спот Биткойн ETF .

Други анализатори споделят позитивната вероятност на Хейс, като прогнозите за бъдещата стойност на Биткойн варират от $100,000 до $1 милион.

Нестабилността в районното банкиране, съчетана с макроикономическите фактори, може да окаже доста влияние върху крипто пазара. Въпреки че дълготрайните вероятности за криптовалути като Биткойн наподобяват обещаващи, краткосрочната среда остава несигурна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР