На фона на скептицизма на Уолстрийт, че търсенето на памет-чипове

...
На фона на скептицизма на Уолстрийт, че търсенето на памет-чипове
Коментари Харесай

Micron уверява инвеститорите, че интересът към памет-чиповете остава засилен


На фона на скептицизма на Уолстрийт, че търсенето на памет-чипове ще продължи, Micron Technology Inc. се пробва да убеди анализаторите, че към момента има засилено търсене и доста нови пазари за тях.

Micron регистрират по-добро от предстоящото фискално положение през четвъртото тримесечие, а вероятностите за първото също надминаха упованията. Акциите на компанията обаче първо се намалиха, а по-късно се повишиха, след часове търговия, по сходство на влакче на ужасите, като в началото попаднаха в по-голяма от предстоящата прогноза за финансови разноски от 7 милиарда $ за фискалната 2018 година

 1

Micron се възползва от огромния скок в цените на памет-чиповете през предходната година. Резултатите на компанията за първото фискално тримесечие бяха доста по-добри от предстоящото и сега тя гони доходи в диапазона от 6,1 милиарда до 6,5 милиарда $, до момента в който предварителните оценки, съгласно FactSet, бяха за към 6 милиарда $. В същия миг, оценките на анализаторите бяха за предстоящи доходи на компанията от 1,82 $ за акция, до момента в който упованията на Micron сега са за сред 2,09 и 2,23 $.

Санджай Мехротра, президент и основен изпълнителен шеф на компанията, съобщи пред към момента внимателните вложители, че вижда " доста солидни трендове, които са дълготрайни по своята същина ", в отговор на въпрос за устойчивостта на търсенето на памет-чипове, базирайки се на разширение на бизнеса със смарт телефони, флаш памет и изчислителни центрове за облачни пространства.

Разбираемо е за какво вложителите са недоверчиви към моментния взрив на търговията с памет-чипове. Промените в бизнеса с памет-чипове са виновни и за циклите на върхове и спадове в промишлеността, обвързвана с произвеждане на полупроводници, а последният цикъл завърши преди няколко години, когато Micron купи за 2,5 милиарда $ един от противниците си - японската компания Elpida.

 2

" Това, което е друго във връзка с циклите в търговията с памет-чипове, е, че с изключение на консолидация, имате и смяна в трендовете на търсене ", счита Бетси Ван Хиис, анализатор в Loop Capital Markets, добавяйки, че този вид бизнес към този момент не е толкоз подвластни от персоналните компютри.

Тя означи, че сървърите в центровете за данни към този момент изискват доста повече памет, както и смарт телефоните, а от ден на ден устройства заменят твърдите дискове с флаш памет.

A дали вложителите ще повярват, че новите пазари ще продължат да изкупуват всички налични памет-чипове е огромен въпрос, чийто отговор ще разберем в близко бъдеще.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР