На фона на скандала със 70 руски дипломати, изгонени от

...
На фона на скандала със 70 руски дипломати, изгонени от
Коментари Харесай

Руска журналистка откри убежище у нас


На фона на абсурда със 70 съветски дипломати, изгонени от България, поради данни за шпионаж - на фокус е историята на една съветска журналистка, която избяга от Москва и потърси политическо леговище в България. Маргарита Шурупова харесва България и знае, че постоянно е имало огромно почитание към Русия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6325
" Българите са отзивчиви, приветливи, тук не се усещам като изгнаница. Не изпитвам такава остра горест по родината, само че ми е мъчително, несъмнено ", признава тя в предаването " На фокус " по НОва телевизия. Избира България поради родственик на мъжа си.

" Аз съм публицист, а да работя в Русия стана невероятно след 4 март когато беше признат законът за подправените вести. Той пресече опцията да кажем свободно какво става. Войната не може да бъде наричана война. Не може да съобщаваш вести от Украйна. Всички мои занимания като научна работа и екоактивизъм загуби смисъл, до момента в който твоята страна нахлува и избива украинци ", уточни Шурупова.

По думите ѝ в случай че публицист приказва истината се смята за дискретидиране на военните сили и може да последва наказване - затвор за 10 години.

На 7 март взема решение да избяга. За един ден с мъжа си продават колите си. Заминават на първо време за Ереван. Не съжалява, че е напуснала родината си, а единствено, че там е оставила възрастни, които имат потребност от грижи.

Според нея митинги в Русия към този момент няма поради жестокото им потушаване. Не би се върнала в Русия до момента в който на власт е Путин, тъй като го счита за рисково.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР