На фона на широкия дебат за забавените доставки от производителите

...
На фона на широкия дебат за забавените доставки от производителите
Коментари Харесай

Голям недостиг на ваксини от `АстраЗенека` и във Великобритания |

На фона на необятния спор за забавените доставки от производителите на ваксини в Европейски Съюз, Англия също чака огромно закъснение на доставките от " АстраЗенека ". През април в страната ще получи 5 млн. дози по-малко от предстоящите, оповестява Би Би Си.

По-голямата част от имунизациите на " АстраЗенека " се създават в института " Серум " в Индия. Доставката на създадените там над 5 млн. дози обаче е спряна от месец.

Новината идва ден откакто здравният секретар Мат Ханкок заяви за предстоящи забавяния на доставките на ваксини в страната. Ханкок прикани центровете за имунизация " да не насрочват нови часове " през април, с цел да може наличните количества да стигнат до най-уязвимите групи ивъзрастните.

Той заяви още, че в случай че рекомендациите се спазят, приоритетните си групи ще бъдат имунизирани до 15 април, а всички възрастни - до края на юли.

До през днешния ден в страната са сложени 25 млн. дози ваксини, което значи, че имунизацията във Англия е най-масовата и най-бързата на континента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР