На фона на разпространените по-рано медийни доклади за проблемите в

...
На фона на разпространените по-рано медийни доклади за проблемите в
Коментари Харесай

Берлин превъоръжава Бундесвера за половин милиард евро

На фона на публикуваните по-рано медийни отчети за проблемите в Бундесвера, държавното управление в Берлин възнамерява сключването на редица покупко-продажби за превъоръжаване на немската войска, които включват закупуване на дронове, транспортни самолети и ракети, написа националният всекидневник Die Zeit, представен от организация " Фокус ".
Министерството на защитата на Федералната република се приготвя за сключването на редица контракти за отбранителната промишленост по-късно тази година. Комисиите по бюджета и защита би трябвало да одобрят 18 контракта, всеки от които на стойност по-голяма от 25 млн. евро. Това значи, че общата стойност на покупко-продажбите ще бъде към половин милиард евро. Поръчките включват доставка на израелските дронове „ Херон “, закупуването на които бе заложено в съдружното съглашение сред Съюза (ХДС/ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП).
Според информация, изтекла в медиите, бъдещите покупко-продажби ще включват също закупуване на хеликоптери, радарна система и транспортни въздухоплавателни средства.
В последните месеци в средствата за всеобща информация в Германия се появиха редица отчети за проблемите в Бундесвера в навечерието на ротационното управление на мултинационалните сили Very High Readiness Joint Task Force в Източна Европа.
Съгласно публикуваната информация, на Бундесвера липсват освен задоволително танкове в оперативна подготвеност, само че също по този начин и защитни жилетки, зимни облекла и палатки , станa ясно от документ от командването на немската войска.
От конфиденциален документ на Министерството на защитата стана ясно, че към сегашния миг единствено девет от общо 44 танка „ Леопард “ са в оперативна подготвеност. От 14 „ Мардер “-а, единствено три са в оперативна подготвеност. Причините за стряскащата статистика е неналичието на аварийни елементи и скъпата поддръжка на бойните машини. Също по този начин липсват устройства за нощно виждане, гранатомети, поддържащи транспортни средства, зимно облекло и защитни жилетки .
Военновъздушни сили също по този начин не са в положение да изпълнят уговорките си към НАТО. Оперативната подготвеност на оръжейните системи на изтребителите „ Юрофайтър Торнадо “ и транспортните хеликоптери CH-53 в допълнение утежнява цялостната обстановка. Всяка от тези оръжейни системи е статистически налична единствено през четири месеца в годината, за образования и извършения. Останалите осем месеца самолетите остават на земята за поправки и преустройства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР