На фона на растящите цени на енергийните ресурси и нуждата

...
На фона на растящите цени на енергийните ресурси и нуждата
Коментари Харесай

БСП: Не сме съгласни служебното правителство да задължава България с милиарди за нови самолети

" На фона на растящите цени на енергийните запаси и потребността от финансови средства за компенсиране на семействата и бизнеса, изрично не сме съгласни служебното държавно управление да задължава България с милиарди за нови 8 самолета Ф-16. "

Това се споделя в специфична позиция на Българска социалистическа партия, изпратена до медиите.

В документа се акцентира още: " Левите хора желаеме повече средства за обществена политика, каквато провеждахме ние в постоянния кабинет до момента. "

Позицията продължава по този начин:

" Без да отхвърляме нуждата от модернизиране на българската войска, заявяваме, че служебният кабинет не може да поема нови задължения, нито да взима стратегически решения. Те би трябвало да бъдат оставени на идващото постоянно държавно управление, което да направи деликатен обзор във връзка с действителните потребности, периодите и изискванията, преди да бъде взето дефинитивно решение.

Напомняме, че служебното държавно управление е призвано да приготви провеждането на предварителните парламентарни избори и да взема решение най-неотложните въпроси пред страната. Подготовката и сключването на военни покупко-продажби за милиарди не е измежду тях. "

Припомняме - през вчерашния ден служебният министър на защитата Димитър Стоянов съобщи, че по плана за придобиване на нови бойни самолети имаме оферта за втория транш от осем самолета F-16.

" Подготвили сме план за капиталов разход, който би трябвало да бъде импортиран в Министерския съвет, а по-късно и в Народното събрание ", посочи министър Стоянов.
" Надяваме се да успеем до края на периода на офертата в края на ноември, само че сме създали и авариен вид – до 15 декември, и към този момент сме отправили такова запитване към американската страна ", добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР