На фона на публичните заявки от страна на Доналд Тръмп,

...
На фона на публичните заявки от страна на Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Путин направи комплимент на Тръмп, като обяви, че предпочитал Байдън за президент на САЩ

На фона на обществените поръчки от страна на Доналд Тръмп, че би разрешил на Русия " да прави каквото си изиска с страните от НАТО ", които не заделят 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, съветският президент Владимир Путин разгласи, че предпочитал Джо Байдън за президент на Съединени американски щати.

Той дефинира американския държавен глава Джо Байдън като " по-предвидим " за Москва от Доналд Тръмп.

По време на изявление, оповестено в Telegram канала на Кремъл, той дава отговор, че Русия е подготвена да работи с спечелилия в изборите в Съединените щати, без значение кой ще бъде той.

Все отново Путин добавя, че Байдън е по-опитен и прецизира, че е и " предвидим политик от остарялата школа ".

Малко по-късно някогашният президент Доналд Тръмп, дефинира думите на Путин като комплимент.

" Ето това е комплимент ", съобщи Тръмп пред поддръжници по време на избирателен протест в Южна Каролина и добави, че се е „ разбирал добре с Путин, само че в този момент очевидно не го желае за президент “.

Тръмп даже стига до заключението, че съветският президент избира Байдън, поради „ слабата администрация, която ще разреши на Русия да получи Украйна “.

Всъщност Съединени американски щати под управлението на Байдън даде към 60 милиарда $ поддръжка за украинската страна и войска от 2022 година до края на 2023 - и сега прави опити да обезпечи в допълнение финансиране на защитата на страната против съветската инвазия.

Разузнавателните служби на Вашингтон и Лондон бяха първите, които седмици наред предупреждаваха, че Владимир Путин се готви за пълномащабна война против Украйна през февруари 2022 година

В деня на нашествието на Тръмп разгласи хода на Путин за " талантлив " и " интелигентен ".

Сега той твърди, че в случай че завоюва президентските избори, " незабавно ще позволи спора сред Русия и Украйна " - само че не споделя дали Украйна ще продължи да съществува като самостоятелна страна след възможната му интервенция.

Тръмп, който постоянно е хвалил Путин, поредно подлага на критика американската помощ за Украйна.

Решението на Путин да анексира нелегално четири украински територии, обявявайки ги за част от Русия, направи опцията за договаряния за преустановяване на бойните дейности извънредно малко евентуална и това се вижда ясно на прага на втората годишнина от нахлуването на Русия в Украйна.

Изказванията на Тръмп и Путин идват на фона на предизборната акция в Съединени американски щати за президентските избори през ноември.

Само преди дни някогашният президент на Съединени американски щати и претендент за нов мандат Доналд Тръмп съобщи, че би насърчил Русия да прави " каквото си изиска " с всяка страна от НАТО, която не извършва поставените 2% от Брутният вътрешен продукт разноски за защита.

С думите си той на процедура призна, че в случай че бъде избран отново, няма да съблюдава клаузата за групова защита, която е в основата на Алианса.

" НАТО беше разрушен, до момента в който не се появих аз “,, Южна Каролина, на 10 февруари.

Trump: One of the presidents of a big country stood up and said, Well, sir, if we don`t pay and were attacked by Russia, will you protect us? I said.. No I would not protect you. In fact, I would encourage them to do whatever the hell they want.
— Acyn (@Acyn)
В основата на Организацията на Северноатлантическия контракт стои обещанието за групова защита - че нападението против една страна членка е нахлуване против всички страни в алианса.

Тръмп от дълго време се оплаква от сумата, която другите страни в НАТО харчат за защита в съпоставяне със Съединени американски щати, и неведнъж е заплашвал да изтегли страната от Алианса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР