На фона на протести около сградата на Народното събрание, ГЕРБ

...
На фона на протести около сградата на Народното събрание, ГЕРБ
Коментари Харесай

На фона на протести: ГЕРБ и патриотите провалиха изслушването на Борисов в парламента

На фона на митинги към постройката на Народното събрание, ГЕРБ и " Обединените патриоти " бойкотираха поисканото от Българска социалистическа партия изключително съвещание, на което трябваше да бъде изслушан министър председателят Бойко Борисов.

Депутатите от партията на аптекарско-петролния необут Веселин Марешки също не се записаха, а от Движение за права и свободи имаше няколко народни представители.

Опозицията съумя да събере едвам 78 души при нужни най-малко 121. Социалистите започнаха да викат „ оставка “ в пленарната зала, а ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи, че социалистите не са съумели да съберат кворум за осъществяване на съвещанието и няма за какво да викат. " Приятен ден ", сподели тя преди да излезе от залата.

Още преди да стартира регистрацията се разбра, че депутатите от ГЕРБ няма да вземат участие в събирането на кворума. " Ние намираме препоръчаните точни в дневния ред за безпредметни и безумни ", сподели пред бТВ депутатът от ръководещата партия Александър Ненков.

Мотивите на Вътрешна македонска революционна организация да не се записват бяха по-различни: " Не желаем да бъдем декор във вътрешнопартийните борби за избор на водач в Българска социалистическа партия. Не желаем да насърчаваме потвърдената нечистоплътност на тази партия при използването на институциите в частна изгода ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР