На фона на продължаващото студено за юни време, градусите в

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Отчет и нови заявки от служебния кабинет, Агенцията по вписванията ще има нов шеф

На фона на продължаващото студено за юни време, градусите в държавната политика остават високи. Служебното държавно управление направи месечен доклад на активността си, с който напомни множеството кавги от последните седмици и даде поръчки за нови разкрития.

Пазилият цялостно безмълвие преди предходните избори Слави Трифонов пък в този момент разгласи, че " ще направи най-малко една присъствена среща с гласоподаватели ". Вече има плануваната такава за четвъртък (17 юни) в Пловдив, само че тя ще е налична единствено за студенти с годна студентска брошура.

Междувременно Българска народна банка публично разгласи, че е одобрила препоръчаните от служебния стопански министър Кирил Петков (ББР). Това към момента няма да е краят на сагата, защото досегашните надзорници апелират отстраняването си и няма по какъв начин новите да се впишат. Вариант е надзорният съвет да се усили от трима на 5 члена, с което старите двама да останат в малцинство.

А Българска академия на науките излезе с нова прогноза, съгласно която още в идващите 20 години популацията на България ще намалее с 25%. За съпоставяне в края на 2017 година, с цел да оправдае потребността от нова нуклеарна мощ. НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯ Какво свърши служебното държавно управление за месец

Служебният кабинет на Стефан Янев регистрира част от активността се през миналия месец. " Намираме освен това от безпорядък. Системен хаос и липса на правила. Тази процедура е част от отрицателната констатацията, която намираме ", сподели той на специфична конференция в Министерският съвет и увери, че до момента в който служебният кабинет е на власт недосегаемостта на никого не е обезпечена.

Участие в брифинга взеха вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев, вицепремиерът Атанас Пеканов, министърът на стопанската система Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев, министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, както и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Останалите министри от кабинета ще създадат своя доклад на обособени събития в идващите дни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР