На фона на продължаващите усилия за дедоларизация и възхода на

...
На фона на продължаващите усилия за дедоларизация и възхода на
Коментари Харесай

БРИКС: Биткойн може да помогне в борбата с щатския долар

На фона на продължаващите старания за дедоларизация и възхода на цифровите валути блокът БРИКС би могъл да употребява Биткойн като евентуален катализатор за понижаване на зависимостта от щатския $.

Макар че алиансът и преди е проучвал концепцията за лична цифрова валута, известността на Биткойн би могла да поддържа причините му за оборване на западната надмощие.

Биткойн реализира забележителен стадий с неотдавнашните регулаторни утвърждения в Съединени американски щати, където Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) даде зелена светлина на 11 спот Биткойн ETF-а. Очаква се това развиване да притегли вложения за милиарди долари, което евентуално би повишило световното значение на Биткойн и ще поддържа програмата на БРИКС за дедоларизация.

През миналата година блокът БРИКС се концентрира върху три основни начинания: дедоларизация, разширение и въвеждане на родна валута. До началото на 2024 година алиансът сполучливо се разшири и реализира забележителен прогрес в намаляването на зависимостта от щатския $. Очаква се през идващите месеци да се следи резистентен ангажимент към тези съществени правила.

За блока БРИКС продължаващото повишаване на BTC може да послужи като стратегически инструмент за понижаване на зависимостта от щатския $. Последните разбори акцентират евентуалната роля на криптовалутата при образуването на нова интернационална парична система, като специалистите признават, че тя става все по-вероятна.

Докато предходни кандидати като еврото не съумяха да оспорят господството на $, юанът и рублата се преглеждат като евентуални кандидати, въпреки и със доста разстояние за превъзмогване.

Биткойн, като необятно призната и приета валута, се откроява с обещаваща опция, изключително в случай че неговото приемане и одобряване продължат да нарастват. Дори в случай че блокът БРИКС реши да не приема съответно Биткойн, изследването на блокчейн технологията като основа за създаването на обща валута остава добра опция.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР