На фона на продължаващата пандемия на коронавирус, все повече хора,

...
На фона на продължаващата пандемия на коронавирус, все повече хора,
Коментари Харесай

Този луксозен курорт във Фиджи предлага “частно изолиране, но има уловки

На фона на продължаващата пандемия на ковид, от ден на ден хора, работещи от у дома се пробват да намерят способи да отидат на отмора, без да рискуват да бъдат изложени на вируса.

Тихоокеанската островна страна Фиджи разгласи, че нейните граници ще бъдат затворени за търговски самолети най-малко до март 2021 година Но пасажерите с по-сериозни благоприятни условия може да заобиколят разпоредбите, като се запишат за специфичен, персонален " балон за пътешестване " в първокласен курорт.

Курортът Laucala Private Island си партнира с Fiji Airways, националната самолетна компания на страната за специфичен маршрут.

До 20 посетители могат да летят на частен под наем аероплан на Fiji Airways от Лос Анджелис до Нади, което е главното летище и главен директен център на Фиджи. Оттам те ще бъдат трансферирани в Лаукала, където ще имат разполагаем частния островен курорт за себе си.

Малкото пасажери, позволени до Фиджи подлежат на наложителна 14-дневна карантина, само че заради това, че Лаукала е изолирана, Министерството на здравеопазването позволи програмата да продължи, без да се постанова гостите да се изолират за две седмици.

Уловката е, че пасажерите ще би трябвало да се подлагат на много проби преди да отседната в курорта. Те би трябвало да дават три негативни теста за Covid-19- един две седмици преди пътешестване, един 72 часа преди качване (който ще бъде изпратен на туристическия орган за потвърждаване на разрешителните за пътуване) и един при идване във Фиджи.

Освен превоза и хотела, пасажерите ще могат да се възползват от частен апартамент на интернационалното летище в Лос Анджелис - първокласен, персонален салон на летището, който е бил употребен от известни персони и членове на кралското семейство преди заминаването им.

Колко ще коства?

490 000 $ покриват разноските за самолета, най-малко седем нощувки, разнообразни действия на острова, храна и питиета и летищни прехвърляния за до 20 души.

Скъпото предложение на Laucala може да не е привлекателно за множеството туристи. Но това не е единственият метод, по който Фиджи, чиято туристическа промишленост нормално съставлява 40% от Брутният вътрешен продукт, се пробва да компенсира пропуснатите доходи по време на пандемията.

Премиерът на Фиджи не крие желанието си да се обърне към ултра богатите пасажери. Създадена е така наречен " синя лента ", която разрешава на пасажерите да идват в страната с частна яхта, като посетителите могат да се карантинират на борда си преди да слязат на брега.

Потенциален балон за пътувания може да бъде основан сред Фиджи, Нова Зеландия и Австралия, само че към момента е на абстрактен стадий.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР