На фона на постоянно променящия се пейзаж на криптовалутите Terraform

...
На фона на постоянно променящия се пейзаж на криптовалутите Terraform
Коментари Харесай

Terra е “къща от карти” и измамна компания – SEC

На фона на непрекъснато изменящия се пейзаж на криптовалутите Terraform Labs се оказва въвлечена в знакова правосъдна борба с Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC).

Процесът, който се развива в Окръжния съд на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк, притегля вниманието както на крипто запалянковците, по този начин и на регулаторните органи по целия свят.

В основата на изказванията на SEC стои зашеметяващо обвиняване в многомилиардна машинация, проведена от Terraform Labs и нейния съосновател До Куон. SEC показва мрачна картина на активността на Terra, оприличавайки компанията на “ “, която се е разпаднала, оставяйки вложителите да преживеят обилни загуби.

Централно място в тези обвинявания заема стабилната валута на Terra – TerraUSD (UST), за която се твърди, че се е отделила от щатския $, което е довело до неустойчивост на пазара и обилни финансови последствия за вложителите.

Последиците от дейностите на Terra обгърнаха целия пазар на криптовалути, като няколко компании се сблъскаха със спадове, а в някои случаи бяха на ръба на банкрута. Искът на SEC бележи основен миг в продължаващата борба против измамите с криптовалути, като акцентира сериозната нужда от засилен регулаторен контрол и ограничения за отбрана на вложителите в промишлеността.

Докато правосъдният развой се развива в Ню Йорк, отсъствието на съоснователя До Куон заради правни инциденти прибавя още един пласт трудност към производството. Въпреки провокациите и забавянията Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища продължава да преследва справедливостта против Terra и нейните основни фигури.

Тъй като правната сага продължава, по-широката криптовалутна общественост следи от близко, осъзнавайки далечните последствия от изхода на процеса. С обвиняванията в машинация и манипулиране на пазара, присъдата може доста да оформи регулаторните рамки и доверието на вложителите в процъфтяващото крипто пространство.

Процесът против Terraform Labs служи като блестящо увещание за присъщите опасности, свързани с цифровите активи, и за неотложната нужда от постоянни регулаторни механизми за отбрана на вложителите и поддържане на пазарната целокупност в бързо развиващия се свят на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР