На фона на плахите и отменени тържества за посрещане на

...
На фона на плахите и отменени тържества за посрещане на
Коментари Харесай

Изненада от Южна Африка: Вечерният час пада, вълната от Омикрон преминава |

На фона на плахите и анулирани тържества за посрещане на 2022 година заради разпространението на разновидността Омикрон, обнадеждаваща вест долетя от Южна Африка. Страната, в която за пръв път бе изолиран мощно мутиралият нов вид, разгласи, че вълната там отминава, а пикът е минал без огромно повишаване на смъртните случаи, съобщи Ройтерс.

Южна Африка внезапно анулира полицейския час и по този начин направи вероятни празненствата за Новата година.

Ройтерс цитира шефа на  " Хард рок кафе "  в Кейптаун, който споделя, че чака ужасно посрещане на Новата година и градът да се върне към типа, в който го познават. Мениджърът приказва с публицист от организацията, до момента в който се приготвя за непредвиденото отваряне на бара тази нощ.

Така Южна Африка изпраща мощен положителен сигнал към света в самия завършек на 2021 година и става първата страна, оповестила завършек на последната пандемична вълна.

Тази вест идва на фона на изявление на генералния секретар на СЗО Тедрос Гебрейесус, че през 2022 година светът може да пребори пандемията, в случай че продължи с обединените си старания.

В същото време доста самолетни компании анулираха полети поради огромен брой болни чиновници.

Още една добра вест пристигна от английско изследване на 1 милион случаи на болни от Ковид. Според проучването вероятността от хоспитализация при разновидността Омикрон е с към една трета по-ниска от тази при разновидността Делта. Тези резултати " са в синхрон с окуражаващите знаци, които към този момент видяхме ", казва основният медицински консултант в Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство Сюзън Хопкинс, представена от Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР