На фона на огромните ползи, които имат ваксините, единичните случаи

...
На фона на огромните ползи, които имат ваксините, единичните случаи
Коментари Харесай

Не е притеснително да се заразиш след втора доза ваксина, защото ще боледуваш много по-леко |

На фона на големите изгоди, които имат имунизациите, единичните случаи не би трябвало да тормозят хората, каза по Българска национална телевизия ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) лекар Иван Маджаров. Той разяснява случая в дом в Опанец, където 14 от имунизираните против COVID-19 жители с деменция в са с позитивни PCR проби след втора доза ваксина.

Много по-опасно е да се разболееш, в сравнение с да се притесняваш от странични резултати, които са пренебрежимо дребни, сподели още Маджаров.

Никоя ваксина до момента в света не е подсигурила 100% предотвратяване от заболяване. Грипната ваксина има към 60% успеваемост, напомни шефът на БЛС и добави, че боледуваме доста по-леко и по-рядко, и това по никакъв метод не компрометира успеваемостта от имунизацията.

Подобни сигнали провокират терзание, само че в последна сметка на фона на голямата изгода единични случаи не трябва да ни тормозят, сподели още той.

Д-р Маджаров разяснява и неналичието на избор при имунизациите:

" Аз персонално в никакъв случай не съм обещавал, че хората ще имат избор. Към момента няма опция, в бъдеще мисля, че също няма да има избор, тъй като доставките не са ритмични, изясни той и добави, че не би предложил да се изчаква, тъй като заплахата при заболяване е доста огромна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР