На фона на новите мерки, част от туристическия бранш продължава

...
На фона на новите мерки, част от туристическия бранш продължава
Коментари Харесай

Туроператори и туристически агенции излязоха на протест

На фона на новите ограничения, част от туристическия отрасъл продължава да желае помощ от страната . Туроператори и сътрудници се събраха пред постройката на Министерския съвет., предава

Представители на сектора се срещнаха с министъра на туризма Марияна Николова. Те обявиха, че им е обещана среща с премиера Бойко Борисов , която би трябвало да се състои идната седмица и на нея да бъдат разисквани всички претенции . Ако това не се случи, от сектора се заканиха да излязат още веднъж на митинг.

Исканията им са за удължение на периода за възвръщане на средства на потребителите, както и грантова система за най-малко 10 % от оборота от предходната година, който да подкрепи сектора.



„ Имаме потребност от туристите, с които развиваме културния туризъм. Искаме да работим и имаме потребност от тях
”, сподели Ина Тонина. „ Имаме потребност от подкрепяне на ликвидността на компаниите, тъй че да разполагаме със средства, с цел да можем да възстановим отказаните почивки и екскурзии на клиенти, които трябваше да пътуват през времето на изключителното състояние ”, съобщи Гергана Бойчева.

Четири месеца изходящите туроператори като нас не бяха чути. Тук сме, с цел да заявим, че ние ще браним нашия бизнес, който е високопрофесионален. Миналата година за същия месец, съм имала оборот от 300 000 лв.. Сега имам нула ”, разяснява Гергана Драганова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР