На фона на мобилизацията Украйна формира най-малко 10 нови бригади,

...
На фона на мобилизацията Украйна формира най-малко 10 нови бригади,
Коментари Харесай

ISW: Украйна създава най-малко 10 нови бойни бригади, но няма достатъчно оръжия за тях

На фона на мобилизацията Украйна образува минимум 10 нови бригади, само че евентуално няма да може да ги въоръжи заради закъснение на помощта от сътрудниците на Киев. Това се споделя в нов отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), оповестяват УНИАН и " Фокус ".

Навременната и съответна помощ на Запада за сигурността продължава да бъде сериозен фактор при определянето по кое време и доколко Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще могат да вземат самодейността на бойното поле и да проведат оперативно значими контраофанзивни интервенции в бъдеще.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че ВСУ са в по-добра позиция във връзка с жива мощ, в сравнение с са били преди няколко месеца. Той обаче призна също, че способността на Украйна да организира бъдеща контранастъпателна интервенция зависи от оборудването на бригади с тежка техника, като бойни механизирани машини, бронетранспортьори, танкове и тежка артилерия. Според анализаторите има най-малко 10 планувани нови украински бригади.

Подобна оценка на тактическо равнище дава и пълководец на украинска бригада, която действаше край Часов Яр. Според него военните в неговата оперативна зона имат по-голяма потребност от муниции, в сравнение с от жива мощ.

Зеленски призна, че военната техника идва на фронта прекомерно постепенно. Мудният поток от американска помощ попречва напъните на Украйна да оборудва аварийните бригади задоволително, с цел да ги ангажира в отбранителни интервенции.

В същото време украинските медии непрестанно акцентират неналичието на задоволително материални средства за съоръжение на всички нови бригади, които се образуват сега. В настоящите отчети се отбелязва, че заради бавното доставяне с оръжия оборудването на нови бригади е под въпрос.

Анализаторите акцентират, че способността на Украйна да организира оперативно значими контранастъпателни интервенции в определения от нея миг е от решаващо значение за отбягване на проточването на войната.

Няма време или еластичност да се чака западната помощ за съоръжение на нови елементи. Руснаците се пробват да употребяват самодейността на бойното поле, с цел да принудят Украйна да ангажира жива мощ и съоръжение за настоящите отбранителни интервенции и да й попречат да натрупа сериозния личен състав и запаси, нужни за вдишване на самодейността на бойното поле.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР