На фона на лутането насам - натам по темата Как

...
На фона на лутането насам - натам по темата Как
Коментари Харесай

Туроператор пита: Как семейства с деца ще идват на почивка у нас?


" На фона на лутането насам - натам по тематиката " Как през започващия летен сезон туристите ще влизат в България? “ (за в този момент ще могат единствено тези, които имат имунизация, PCR тест или антитела), безусловно неразбираем остава въпросът " Как ще влизат децата и младежите? “ Защото, към този момент на тях не се вършат имунизации.

Този въпрос е повече от значим! Как си представяме, че ще пристигна семейство с деца? Родителите може да употребяват един от горните три вероятни разновидността. Обаче децата (а те доста постоянно са безвъзмездни в хотелите) по какъв начин ще влизат в България? Ще би трябвало ли родителите да заплащат PCR проби за децата? И в случай че да – какъв брой такива родители ще платят за тестванията, т.е. какъв брой " планувани от нас “ туристи ще се откажат да дойдат в България?

А дали не може да използваме " малката врата “ важеща за заведенията – че на една маса в ресторанта могат да седнат повече от допустимия брой клиенти, в случай че са от едно семейство, т.е. в случай че са в действително общуване? Иначе казано, да се одобри че в случай че най-малко един от родителите (възрастните) в фамилията има имунизация, PCR тест или антитела, то и останалите са " безвредни “ и могат свободно да влязат в страната?

Ако по този начин ще може, България ще получи огромно рекламно преимущество в острата конкурентна битка сред приемащите дестинации. А за какво не и да стане основател за такова решение на казуса в целия Европейски съюз?

Въпросът по какъв начин децата и младежите ще влизат в България се отнася и за младежките лагери (не съм сигурен дали Министерството на туризма знае какъв брой доста са тези детско/младежки туристи от Полша, Украйна, Русия, Молдова, Беларус!). Дали да вземем за пример няма да може, в случай че детето/младежът покажат, че техен родител има имунизация, PCR тест или антитела, то те също са безвредни?

Дано в дните на " парламентарното безвремие “ способените експерти съумеят да придвижат решаването на тези въпроси. И нека не ги " решат “ по този начин, както не вземат решение въпроса с визите за туристи от страни отвън Европейския съюз ", написа 

Герчо Герчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР