На фона на кризата в авиосектора след Ковид-19, амбициите за

...
На фона на кризата в авиосектора след Ковид-19, амбициите за
Коментари Харесай

Нов вид самолет обещава да промени въздухоплаването

На фона на рецесията в авиосектора след Ковид-19, упоритостите за революционни модели в облаците не са изчезнали. Нов тип аероплан дава обещание да промени въздухоплаването.

Атмосфера като в бар, улеснение и жанр. Но на няколко километра над земята. Това е вътрешността на един от най- модерните и ексцентрични самолети. Airlander. Първият ще излезе от завода през 2026 година, а производството му стартира тази година във Англия.

" Създаден е да транспортира 10 тона товар, 100 пасажери и то с едвам 10% от излъчванията, нужни на другите самолети ", съобщи Том Грънди, основен изпълнителен шеф на " Хайбрид Еър Вийкълс ".

С корпус, очевидно въодушевен от дирижаблите и цялостен с хелий, той ще е и доста по-екологичен. Ще се движи с помощта на композиция от два мотора с вътрешно горене и два електрически, като проектът е да стане изцяло елетрически през 2030 година. " Еърлендър " ще е с дължина 90 метра, ще може да лети пет дни без кацане на височина до 6 км, като се движи с мудна скорост спрямо другите самолети.

" Хората се тревожат по какъв начин ще му се отразява турбуленцията. Ами, това е огромен аероплан, затова турболенцията няма да му се отразява много-много. Също като с огромния транспортен съд и вълните ", съобщи Том Грънди.

Създателите му се надяват и други в авиоиндустрията да потърсят по-екологични и устойчиви разновидности за транспортните средства в небето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР