На фона на кризата с цените на тока, държавният Електроенергиен

...
На фона на кризата с цените на тока, държавният Електроенергиен
Коментари Харесай

В кризата с тока, бонуси в ЕСО по 1 700 лв., от чистачка

На фона на рецесията с цените на тока, държавният Електроенергиен систематичен оператор е изплатил на всичките си чиновници по 1 700 лв. бонус. Това е станало във връзка 15-ата годишнина на сдружението, оповестява.

Официалното пояснение за еднократните
бонуси е, че такива били раздадени и при десетата годишнина. От електроенергийния оператор изясняват, че по този начин компенсирали невъзможността да усилят заплатите на чиновниците си.



„ Тези средства са вследствие на добре свършената работа от всички чиновници на ЕСО и от осъществените икономии в активността на оператора. Те по никакъв метод няма да усилят сметките за ток на битовите или стопанските потребители”, уточни изпълнителният шеф на ЕСО Ангелин Цачев.

Той изясни, че за следващ път през тази година ЕСО преизпълнява капиталовата и ремонтната си стратегия. „ Всичко това се дължи на виновното отношение на всички чиновници към промените, които текат. Изключително виновното отношение на всички сътрудници към сигурността на работата на цялата електроенергийна система”, добави Цачев.



Директорът на ЕСО разяснява още, че за всички чиновници на ЕСО
бонусът бил еднакъв, в това число и за управлението. Общо раздадените добавки се равнявали на към 7 млн. лв.. „ По 1 700 лева на човек - от чистачката до ръководителите”, посочи Цачев.

И добави, че междинната работна заплата в сдружението е 1 830 лева Тя обаче, уточни той, е най-ниската от всички сдружения в енергийния бранш.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР