На фона на икономическата криза в Обединеното кралство , движението

...
На фона на икономическата криза в Обединеното кралство , движението
Коментари Харесай

Не плащай на Британия!

На фона на икономическата рецесия в Обединеното кралство, придвижването на " неплащащите " Don`t Pay UK! /Не плащай Англия!/ набира скорост. Членовете на придвижването приканват жителите на Обединеното кралство да не заплащат за електрическата енергия.

Организаторите на придвижването, към което към този момент са се включили към 100 хиляди души, дават обещание от 1 октомври един милион британци да спрат да заплащат за ток и топлота.

Именно на 1 октомври английският регулатор на енергийния пазар Ofgem (Office of the Gas and Electricity Markets ) възнамерява ново нарастване на цените за електрическа енергия. През април те към този момент са нарастнали с 50%, през октомври ще се покачат с още 60%. Освен това Ofgem разгласи, че цените за електрическа енергия ще бъдат ревизирани нагоре не два пъти годишно, както до момента, а на всеки три месеца.

Икономическата рецесия аргументи в редица западни страни, в това число в Обединеното кралство, спиране на веригите за доставка на доста артикули. Правителствата обаче се измъкват от обстановката за сметка на популацията, до момента в който енергийните корпорации претендират за рекордни облаги.

British Petroleum, да вземем за пример, регистрира облаги от близо £7 милиарда, три пъти повече от облагата на компанията през същите месеци на предходната година. Това „ мощно не се харесва от платците на сметките “, написа Evening Standard.

Най-високата облага на енергийната компания от 14 години пристигна, откакто жителите на Обединеното кралство бяха предизвестени, че годишните им сметки за електрическа енергия може да доближат до януари приблизително £3300 на домакинство. Това докара до обстоятелството, че обстановката беше наречена „ рецесия на разноските за лакомия “ и думите „ Не плащайте на Обединеното кралство “ станаха вирусни в мрежите.

Тактиката за всеобщо неплащане към този момент беше употребена в Обединеното кралство през 80-те и 90-те години за битка с изборния налог, въведен от Маргарет Тачър, вследствие на което 17 милиона души отхвърлиха да го платят. The Poll Tax Revolt е най-големият цивилен митинг в историята на страната, поставил завършек на политическата кариера на Тачър. Кампанията започва с протест на площад Трафалгар в центъра на Лондон на 31 март 1990 година, в който вземат участие към 200 000 души.

Седмица след „ Втората борба при Трафалгар “ (както беше наименуван този митинг), цялата страна беше пометена от акция за протест на новия налог. В някои региони той беше подценен от до 30 % от жителите. В Лондон 27 % от жителите не са внесли нито пени в хазната.

В резултат на това, мощното неодобрение от министър-председателя, зародило в Консервативната партия, принуди Маргарет Тачър да подаде оставка. При новия министър-председател Джон Мейджър данъкът беше отстранен.

Кампанията Don`t Pay UK започва единствено преди шест седмици, само че уредниците към този момент са получили поръчки от локални деятели за разпределяне на 1,6 милиона флаера в цялата страна.

Организаторите на Кампанията пишат на своя уеб страница: „ Знаем, че държавното управление няма да се намеси и да даде на хората поддръжката, от която се нуждаят. Енергийните компании няма да понижат цените заради положителното си сърце.

Не можем да чакаме Лейбъристката партия или профсъюзите да създадат нужното, с цел да наложат съответните дейности върху цената на живота. Залозите не могат да бъдат по-високи. Хиляди хора ще измръзнат до гибел в домовете си.”

Активистите на придвижването поддържат връзка с хората в обществените мрежи, провеждат диалози в Zoom, организират персонални срещи, печатат листовки. Те приканват: „ Ще имаме потребност от хора, организации и публични групи, с цел да привличаме [в нашите редици] улица по улица, имение по имение и град по град. “

„ Кризата на разноските за живот засегна милиони фамилии в Обединеното кралство и в случай че цените на електрическата енергия продължат да порастват, ще има още повече “, написа Evening Standard.

Скоро е на път да стартира акцията Warm this Winter /Стопли тази зима/ за битка с „ горивната беднотия “, която ще бъде стартирана от Fuel Poverty Action. Активистите на придвижването организират също акцията Energy For All /„ Енергия за всички “/, призовавайки за гратис доставяне с сила, с цел да се задоволят главните потребности на всяко английско домакинство.

„ 8,5 милиона британци може да бъдат горивно небогати до края на 2022 година, а половината от британците ще икономисват от храна “, написа доста известният махленски вестник The Big Issue.

Постоянният растеж на сметките за газ и електричество се трансформира във „ въпросна живот и гибел “ за жителите на страната. Това съобщи ръководителят на Ofgem Джонатан Бриърли. По мнението на Бриърли, тази година цената на енергийните запаси в страната единствено ще пораства. Британците претърпяват рецесията извънредно тежко.

Анализатори на Bank of England предвиждат задълбочаване на икономическата рецесия. До края на 2022 година Обединеното кралство ще се потопи в криза с дълготрайност най-малко една година - най-дългата от финансовата рецесия от 2008 година и толкоз дълбока, колкото рецесията от 90-те години. Инфлацията в своя пик ще бъде над 13%, водена от чудовищното повишаване на цените на бензина и горивата. „ Банката на Англия “ издаде такива мрачни прогнози, че те от ден на ден припомнят на Страшния съд “, написа Daily Mail.

Инфлацията по показателя на потребителските цени /CPI/ през октомври ще доближи 13,3%, най-високото равнище от 42 години, в случай че регулаторът Ofgem увеличи тавана на цените на сметките за електрическа енергия до към £3450, споделиха анализатори на банката.

Бившият английски министър-председател Гордън Браун написа, че „ горивната беднотия основава изгубено потомство, което в никакъв случай няма да се възвърне от белезите й... Тази финансова бомба със закъснител ще избухне за фамилиите през октомври, когато вторият кръг от нараствания на цените на горивата единствено шест месеца по-късно след първия, ще порази с ударната си вълна всеки дом и ще тласне милиони хора към ръба на пропастта ".

Бившият английски министър председател цитира данни на анализатори от университета в Йорк, според които, заради 54% нарастване на цените на горивата през април, 27 милиона души в 10 милиона семейства са били в клопката на горивната беднотия. А през октомври, след оповестеното нарастване на цените, към този момент ще има 35 милиона души в 13 милиона семейства – това са " невижданите 49,6% от популацията на Обединеното кралство ".

Очевидно с настъпването на студеното време милиони британци ще спрат да заплащат сметки за комунални услуги. Консервативното държавно управление няма решение на този проблем, лейбъристите също не оферират нищо рационално.

Англия е пред тежка зима. И евентуално пред Трета Трафалгарска борба.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР