На фона на дълговата криза на Evergrande се появяват нови

...
На фона на дълговата криза на Evergrande се появяват нови
Коментари Харесай

Нови проблеми на китайския имотен сектор. Още една компания пропусна плащане

На фона на дълговата рецесия на Evergrande се появяват нови признаци за стрес на пазара на парцели в Китай, откакто още един строителен бизнесмен не съумя да извърши заплащане по задгранични облигации, съобщи Си Ен Би Си.

Рейтинговите организации намалиха рейтингите на строителите Fantasia Holdings и Sinic Holdings на фона на рисковете, свързани със затруднената обстановка с паричните потоци в двете компании.

В понеделник Fantasiа не съумя да извърши в период заплащане на 206 млн. $ дълг на интернационалния пазар. Компанията е спряла търговията на акциите с в Хонконг от 9 септември насам, като преди този момент те се бяха сринали с 60% от началото на годината.

Щетите от евентуален банкрут на Fantasia обаче ще бъдат незначителни спрямо Evergrande.

Evergrande е най-задлъжнелият строителен бизнесмен със отговорности от към 300 милиарда $, до момента в който тези на Fantasia се равняват на 12,8 милиарда $ (82,9 милиарда юана).

Вчера Fitch намали рейтинга на Fantasia от „ B ” на „ CCC- “. Според уеб страницата на организацията рейтингът „ CCC ” значи „ забележителен кредитен риск “ и „ действителна опция за банкрут “.

В същото време S&P Global Ratings намали рейтинга на Sinic Holdings от „ CCC+ ” на „ CC. ”. От рейтинговата организация показват, че въпреки още да не е банкрутира, крахът на компания с подобен рейтинг е съвсем сигурен.

„ Понижихме рейтинга, тъй като имаме вяра, че Sinic е изправена пред съществени проблеми с ликвидността и способността й да покрива отговорностите си е съвсем изцяло изчерпана “, споделят от S&P.

Китайският заможен бранш попадна под светлината на прожекторите, откакто проблемите с дълга на Evergrande раздрусаха финансовите пазари.

Evergrande, който е вторият максимален строителен бизнесмен в Китай по продажби, предизвести на два пъти, че може да банкрутира. До момента компанията е пропуснала две заплащания по лихви по офшорни облигации.

Анализаторите се тормозят от евентуално разгръщане на рецесията с Evergrande, което да засегне китайския стопански напредък. Имотният бранш съставлява към 15% от брутният вътрешен артикул на втората най-голяма стопанска система в света, пресмятат специалисти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР