На фона на бежанската вълна от Украйна, у нас се

...
На фона на бежанската вълна от Украйна, у нас се
Коментари Харесай

Голямо напрежение на пазара за апартаменти, които се отдават под наем

На фона на бежанската вълна от Украйна, у нас се отбелязва растеж в цените на жилищата, отдавани чартърен. Това регистрират от Националното съдружие на недвижимите парцели. Голяма част от притежателите на парцели у нас обаче се двоумят дали да отдават чартърен на украинци, защото търсенето е за къс интервал.

Големят поток украински бежанци към този момент се е отразил на наемите във Варна и те се покачиха през последните седмици.

Последната седмица сигурно се видя какъв брой огромно напрежение има в пазара за наеми, изключително в градовете Варна, Бургас и в по-малките черноморски общини. Тогава, когато има напрежение на един пазар, всекидневно има повишение на цените, споделя Добромир Ганев, ръководител на Национално съдружие " Недвижими парцели ".

В Бургас също се отбелязва лек скок в цените на жилищата чартърен, които следват пазарната логичност, изясняват брокерите.

Ако търсенето е доста нараснало, а предлагането по-малко е допустимо някакво отклоняване, само че никога не мога да кажа, че е нещо фрапантно или нещо уловимо, споделя Стефка Калчева, брокер в Бургас.

На север от Бургас – в Поморие и Несебър не се вижда повишение на цените на парцелите. Много притежатели обаче се тормозят да отдават чартърен на бежанците от Украйна, тъй като търсенето е за къс интервал от време.

Украинските бежанци търсят наеми за един месец или за два най-много, а наемодателите не са склонни да дават парцелите си за подобен интервал, сподели Христина Мандаджиева, шеф на организация за недвижими парцели в Поморие.

И опасенията на притежателите, нашите съграждани всекидневно са свързани с това дали ще бъдат изплатени консумативните разноски, които идват с месец по-късно, забавяне някой път и това е безусловно обикновено, споделя Добромир Ганев, ръководител на Национално съдружие " Недвижими парцели ".

Средно 350 лв. биха отделили украинските фамилии за наем на апартамент у нас. Някои от тях са изявили предпочитание за покупка.

Имаме огледи с тях, само че казусът е в заплащането. Доколкото знам там има проблем с банките, да биха си закупили парцел, само че в действителност писмено по какъв начин ще се случат нещата, никой не знае, споделя Алберт Димитров, брокер в Несебър.

Брокери ще предложат на Министерския съвет методика за компенсиране на наемодателите, сходно на хотелиерите, с цел да се защитят правата им при краткосрочно отдаване.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР