На финалната права сме с Бюджет 2024 на София. Осигурихме

...
На финалната права сме с Бюджет 2024 на София. Осигурихме
Коментари Харесай

Васил Терзиев: На финалната права сме с Бюджет 2024 на София

„ На финалната права сме с Бюджет 2024 на София. Осигурихме общо нови 53.9 млн. лв. и 5 млн. лв. от запаса с цел да станат вероятни предложенията на общинските съветници. “ Това написа във фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

На финалната права сме с Бюджет 2024 на София. Утре общинските съветници ще гласоподават или не оферти от нас бюджет. В него са и предложенията на жителите от публичното разискване, както и тези на всички партии в Столичния общински съвет и самостоятелни общински съветници.

Всички общински съветници приказват, че гласуването на бюджета е политически акт. Той обаче преди всичко е акт на отговорност към софиянци. Затова в последните седмици водихме диалози по предложенията на всички политически сили показани в общинския съвет и с самостоятелните общински съветници.

Публикуваме всички оферти за промени в бюджета по този начин както ги получихме ние, с цел да се запознаете с тях. Публикуваме и корекциите на бюджета и листата с обекти и действия, по този начин както беше контрактувано с политическите групи и самостоятелните съветници.

Осигурихме общо нови 53.9 млн. лв. и 5 млн. лв. от запаса с цел да станат вероятни предложенията на общинските съветници.

В корекциите на бюджета включихме 10 оферти на ПП-ДБ-СС, ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Синя София, ВМРО-БНД, самостоятелни съветници. Заедно с тях изработихме лист с 29 обекта и действия без обезпечено финансиране към финансовата стратегия, които ще бъдат изпълнявани при съществуването на средства.
Обсъжданията не престават и през днешния ден, като ще могат да се вършат още оферти и промени в

Комисията по бюджет и финанси. В края на деня ще бъде направен систематизиран отчет на Комисията, който ще бъде импортиран в общинския съвет за гласоподаване.

Утре в залата на градския парламент чакам да видя кой и с какви причини ще гласоподава против софиянци и корекциите на бюджета, в които участваха всички.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР