На финалната права е делото за строителството на Лот 5

...
На финалната права е делото за строителството на Лот 5
Коментари Харесай

Делото за „Хемус“ на финалната права, девет са обвиняеми за изчезналите милиони

На финалната права е делото за строителството на Лот 5 на автомагистрала " Хемус ". Софийска градска прокуратура осведоми, че е почнала предявяване на материалите по делото.

Към сегашния миг са привлечени девет лица в качеството им на обвинени за управление и присъединяване в проведена незаконна група, длъжностни присвоявания и пране на пари. В момента се прави предявяване на материалите по следствието на обвинените и техните бранители.

След привършване на процедурата по предявяване на следствието, наблюдаващите прокурори ще преценяват предпоставките за правене и внасяне на обвинителен акт в Софийски градски съд, за което обществеността ще бъде навреме известена, пишат от държавното обвиняване.

Досъдебното произвеждане беше формирано на 08.11.2021 година

Единственото известно име като обвинен по делото е Борислав Колев.

Бившият данъчен чиновник и сегашен арбитър по футбол беше арестуван и упрекнат в края на декември 2021 година, че е взел участие в основаването на " мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да станат фиктивни шефове на тези компании, по сметките на които били преведени част от парите, предопределени за лот 5 от Автомагистрала " Хемус ".

Заради делото се стигна до конфликт сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, до момента в който отпред на държавното обвиняване беше Иван Гешев, а Бойко Рашков беше длъжностен вътрешен министър. Рашков даже два пъти беше привикан на разпит по делото поради негови изказвания около аферата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР