На Финалите на ATP Стефанос Циципас и неговият баща Апостолос

...
На Финалите на ATP Стефанос Циципас и неговият баща Апостолос
Коментари Харесай

Къриър: Родителите на Циципас му вредят, трябва им терапия


На Финалите на ATP Стефанос Циципас и неговият татко Апостолос още веднъж се трансфораха във водеща вест по неприятна причина. В последния кръг от груповата фаза гъркът се изправи против Андрей Рубльов в директна борба за място на полуфинала. След извоювания първи сет Циципас позволи поврат, а в един миг замери татко си с топка и го назова „ простак “.

Множество известни персони от света на тениса разясниха случилото се, а измежду тях бе и Джим Къриър. Четирикратният първенец от Големия шлем счита, че е извънредно време Циципас да внесе съществени промени в екипа си, защото прекомерно близкият контакт с родителите му вреди на неговата кариера.

„ Когато видях какво се случи, изпитах състрадание по отношение на Стефанос. Неща, които са отвън неговия надзор, не престават да въздействат на играт му. Неговото семейство е прекомерно захласнато от мисълта той да стигне върха. Изискват прекалено много от него. Родителите на Циципас мислят, че му оказват помощ, само че в действителност му вредят. Това е една от главните спънки той да осъществя цялостния си капацитет “ – сподели някогашният №1 пред Tennis Infinity.

„ Видяхте по какъв начин в третия сет Стефанос подари пробив, допускайки две следващи двойни неточности. Той изпитваше проблеми, а през това вреем родителите му се караха в бокса. Наистина съчувствам на Стеф. Той е положително момче, а също така доста пъти е казвал, че не желае инструкции от бокса по време на мачовете, само че макар тов родителите му не стопират да приказват “ – добави двукратният първенец на Ролан Гарос.

Американецът счита, че защото всичко към Циципас се стремят към обща цел, фамилната терапия би могла да им помогне.

„ Струва ми се, че имат потребност от фамилна терапия, с цел да се изяснят. В последна сметка всички те се стремят едно и също. Нормално е да желаят синът им да е сполучлив и да се пробват да му оказват помощ, само че това просто не е методът. По метода, по който работят сега, те доста повече вредят на Стефанос, в сравнение с му оказват помощ “ – приключи Къриър.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР