„На финален етап е процедурата по дарение на 51 481

...
„На финален етап е процедурата по дарение на 51 481
Коментари Харесай

Кирилов: На финален етап е дарението на 51481 ваксини на „Пфайзер“ за С. Македония

„ На заключителен стадий е процедурата по подаяние на 51 481 дози от имунизацията на „ Пфайзер “ / „ Бионтех “ на Република Северна Македония. Съгласувателната процедура с Европейска комисия към този момент е завършена. Очаква се удостоверение от компанията производител, тъй че процедурата да бъде приключена “, заяви изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

„ Наблюдаваме през последните седмици, че в множеството европейски страни се стига до остатъци на ваксини. Именно по тази причина общата политика е за търсене на разновидности за подаяние и препродажба на непотребните количества, с цел да се минимизират рисковете от унижение на ваксини “, изясни Кирилов.

Досега страната ни е дарила 172 500 дози на Бутан и 50 000 на Босна и Херцеговина от имунизацията на „ АстраЗенека “.

След като един флакон с ваксини бъде отворен, той би трябвало да бъде употребен в границите на няколко часа, по тази причина се изисква от персоналните лекари да има шестима пациенти, които да имунизират. Като опция искащите могат да обмислят имунизация в някой от другите пунктове, сподели Кирилов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР