На финала са и другите две инициативи за възстановяване на

...
На финала са и другите две инициативи за възстановяване на
Коментари Харесай

Ремонтират “Together Plovdiv 2019“


На финала са и другите две начинания за възобновяване на pLOVEdiv и инсталацията “На родените през днешния ден ”

След подаден сигнал, че стърчаща ламарина на буквите “Together Plovdiv 2019 “ на стълбите на Каменица основава действителна заплаха от произшествия, от община Пловдив изпратиха през днешния ден чиновници на „ Общинска защита “, с цел да обезопасят краткотрайно мястото.

Беше сложена сигнална лента, с която да бъде нараснало вниманието на родители и качващите се деца и младежи по буквите, защото на няколко места заварките са поддали. Ремонтът, а при потребност и цялостна замяна на буквите, ще бъде стихотворец от Фондация „ Пловдив 2019 “, защото мястото  е  обичано за пловдивчани и всекидневно деца, младежи и туристи си вършат фотоси за спомен пред надписа.

Припомняме, че надписът на британски „ together ” бе подложен през 2016 година, изпод написа Plovdiv 2019 European capital of culture.  „ Заедно ” е слоганът на кандидатурата ни за европейска столица, с който Пловдив завоюва конкуренцията в конкуренция с други български градове.

Преди време заместник-кметът Пламен Панов и кметът на Централен Георги Стаменов предизвикаха и възобновяване на надписа pLOVEdiv, ситуиран на стената над Античния спектакъл, със съответното осветяване. Фондация „ Пловдив 2019 “ и тогава  пое ангажимент, а надписът ще е подготвен и инсталиран в понеделник и пловдивчани още веднъж ще могат да му се радват.

Другата концепция на Панов, Стаменов и Велчев да се възвърне и надгради атрактивната апаратура “На родените през днешния ден ” в квартала на креативните промишлености – Капана също е към финала си. Все още се работи, само че се чака до месец, тя да пулсира още веднъж, когато се роди дете в отделенията на пловдивските лечебни заведения, като човек от личния състав или таткото на новороденото алармират с натискането на специфичен бутон.  Проектът се надгражда на този стадий с още две местоположения – градинката до Римски стадион и ул. „ Христо Г.Данов “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР