На финала на този парламент вече е ясно - се

...
На финала на този парламент вече е ясно - се
Коментари Харесай

Последни дни на 48-ото НС: Главния прокурор остава без контрол


На финала на този парламент към този момент е ясно - се отсрочва за различен път. Два дни преди депутатите да се разхлабен правната комисия не прегледа двата закона, предвиждащи надзор над основния прокурор.

Така времето няма да стигне нито тя да го прегледа, нито да го изпрати в за финално утвърждение на текстовете.

Днес от -СДС упрекнаха правосъдния в невиждан напън за тези текстове. Той им отговори: „ Да, упражнил съм напън и ще продължа до момента в който страната ни не стане правова страна. “

Припомняме, че очакванията, че правосъдната промяна ще мине през днешния ден бяха попарени още при започване на деня. Според -СДС съвещанието на правна на второ четене, а единствено за обединяването им. И разкритикуваха правосъдния министър.

„ Колегата Зарков сякаш беше добър правист, а не изяснява на обществото както би трябвало. Всякакви други опити са недодялан напън и обезчестяване на Народно събрание законите и конституцията “, съобщи Радомир Чолаков от -СДС.

Тезата на беше подкрепена от „ “. „ Всички чакахме Наказателно-процесуален кодекс от Министерство на правосъдието и се случи чак на 30 декември и ние в бърз порядък бяха прегледани “, сподели Петър Петров от „ “.

От „ “ и „ “ оповестиха, че Народното събрание работи с двоен стандарт. „ Някои закони минават бързо, а други постепенно “, отсече от „ “.

„ Явно могат да бъдат прегазени всевъзможни периоди, в случай че имаше воля в Народно събрание щяха да минат, към този момент няма никакъв късмет “, добави Милен Митев от „ “.

По-късно тематиката.

„ Това не е тематиката на Народното събрание. Не е тематиката за част от депутатите от $СДС,,, „ “ и „ “, съобщи от „ “.

„ Не позволявайте от тази естрада “, прикани Георги Самандов от „ “. Другите партии резервираха безмълвие. Отговори обаче правосъдният министър.

„ Бях упрекнат, че съм упражнил напън. Това е изцяло правилно., натисках като протестиращ. Последният месец натисках като министър и ще продължа до момента в който не станем правова страна “, съобщи от своя страна Крум Зарков.

Решението от през днешния ден е неприятно - и за договарянията за, и за решението по отношение на нас за Шенген.

„ Лош сигнал към Брюксел. това беше главен фактор, който Европейска комисия акцентира на него - господство на закона и тази промяна да се случи. Тя обаче не се случи “, регистрира и вицепремиерът по ръководство на европейските средство Атанас Пеканов.

до третото заплащане по проекта, няма да изгубим пари. Но след неуспеха през днешния ден - контролът над основния прокурор остава за идващ парламент, когато всичко стартира изначало.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР