На финала на този парламент, нека си отговорим на въпроса

...
На финала на този парламент, нека си отговорим на въпроса
Коментари Харесай

Иванов: Сбъркахме в този парламент! Не стигнахме до хората

На финала на този парламент, дано си отговорим на въпроса по какъв начин ще се ръководи републиката? Нека си отговорим на този въпрос, прикани Христо Иванов от парламентарната естрада.

Съжаляваме, че в този парламент забравихме и не можахме да отстоим, че Народното събрание съществува поради опозицията. Не е място, в което се ръководи властта. Тя се дава на избори. Фактът, че тук сме събрани с опозицията – тя има инструментариума на процедурно бавене. Но Народното събрание е спирачка на властта и на прекомерно лесните и бързи решения – по тази причина е зародил.

Не можахме духа на този парламент да го разберем. Сбъркахме и сгрешихме, че не дадохме съответно посланичество на опозицията в комисиите, даде подробност Иванов.

Забравихме за задължението си да приказваме за гласоподавателите като за целия народ и че в действителност би трябвало да представляваме целия народ. Което значи да не повтаряме като курдисани личните си тези, а да стигаме до хора, мислещи друго от нас, отсъди водачът на Демократична България

Трябва от самото начало да вършим някакви мостове. Когато приказваме за диалогичност – този толкоз обичан спорт – нашата служба е да събираме тъканта на това общество, а не просто да формираме някакви болшинства. Да издигаме равнището на политическия спор. Парламентът, с изключение на всичко друго е роза на времената. Има процедурно време, бюджетно време, геополитическо време.

В тази зала всичките времена се събират и се трансформират в национална орис. И изключително нашите дефекти - когато се увличаме в лекотата да нападаме, да унижаваме съперниците си, дано опитаме тази, които ще сме в идващия парламент – да си го спомняме това.

Два са доста значимите въпроси – за войната и за корупцията, означи водачът на Демократична България. За корупцията не е значимо да осъдим едни или други лица, тя изисква смяна на националната политическа система. Изборът е каква политическа просвета носим - дали тази на едноличните решения, или на груповите решения, на шерване на отговорността на бавното взаимно разискване. Прощавайте, в случай че някой се е обидил, до момента в който сме обсъждали нещата дружно. Не ни доближава политическа просвета, и аз като водач споделям, че не вършим задоволително. Ако нямаме просвета за групова решение, в никакъв случай няма да се оправям с корупцията, може да окаушим някого, само че няма да се оправим с корупцията, увери Христо Иванов.

Корупцията стартира от съветския модел. И аз можа да кажа хубави неща за съветската просвета и изкуство. Но дано се надигнем пред действителността, че ние сме изправени пред експанзия, съобщи Иванов. Трябва да защитил нашия живот и независимост, нашия модел на икономическо развиване, сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР