На финала на последния си работен ден 46-ият парламент закри

...
На финала на последния си работен ден 46-ият парламент закри
Коментари Харесай

Парламентът закри спецправосъдието, но само на първо четене

На финала на последния си работен ден 46-ият парламент закри и спецправосъдието, въпреки и единствено на първо четене. Това стана единомислещо, със 130 гласа " за " и без нито един дал своя вот " срещу " или " въздържал се ". Опонентите на смяната обаче от ГЕРБ и Движение за права и свободи не участваха в гласуването.

Законът обаче няма по какъв начин да влезе в приложение, защото измененията няма по кое време да бъдат гласувани на второ четене.

Законопроектът бе импортиран от съпредседателя на Демократична България Христо Иванов и група народни представители. Промените плануват закриването на профилирания съд и профилираната прокуратура.

Всички сме отговорни за неуспеха на правосъдната промяна, възкликна доайенът на 46-то Народно заседание Мика Зайкова. Тя изрази упованието, че множеството от седящите в пленарната зала ще бъдат депутати и в идващото 47-о Народно събрание и ще проявят по-голяма отговорност.

" Всички я желаят тази правосъдна промяна за себе си ", пък съобщи вносителят на плана за очистване на спецсъдилища и спецпрокуратури Христо Иванов. Поради това той пък прикани идващото Народно заседание да даде по-голям късмет и да довърши започнатото.

" Ще приключим Народното събрание с две положителни вести - главен зложелател е " Демократична България " и правосъдната промяна в действителност е измислена от Демократична България ", регистрира Иванов.

Той се обърна към критикуващите го в пленарната зала: " Всеки път, като кажете, че Христо Иванов е персонално отговорен за това държавно управление, че не се е приело, ми вършиме реклама ".

" От Има Такъв Народ доста желаеха правосъдна промяна, само че нямаха предпочитание ", пък означи ръководителят на ПГ на ИБГНИ Мая Манолова.

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР