На финала един труден за Ферари сезон шефът на тима

...
На финала един труден за Ферари сезон шефът на тима
Коментари Харесай

Най-после Ферари не сбърка стратегията на Леклер

На финала един сложен за Ферари сезон шефът на отбора Матиа Биното разгласи, че Шарл Леклер, който се пребори за второто място в крайното класиране за годината, е стигнал до второто място на “Яс Марина ” с “фантастична тактика ”.

Леклер и Серхио Перес с Ред Бул се бореха за второто място в надпреварата и в шампионата, а след първите боксове Перес беше пред Леклер. Той обаче застигаше мексиканеца и в 34 обиколка от пита му споделиха по радиото да влезе в бокса и че тактиката му е противоположна на тази на Перес.

Перес и Ред Бул се хванаха на тази измама и Серхио покри бокса на Леклер, само че Шарл мина на тактика с едно прекъсване и отсам до финала двамата си проведоха ужасно гонене, като Леклер финишира с 1,3 секунди задатък пред Перес.
 Леклер: Надявам се следващата година да минем по-напред Леклер: Надявам се следващата година да минем по-напред
Но това беше един от дребното случаи този сезон, в който Ферари се оправиха добре със тактиката, в историята остават надпреварите в Монако, Англия, Унгария, Белгия и Бразилия - това са единствено случаите, в които тактиката на Леклер беше объркана от отбора. Но Биното побърза да похвали стратегическият екип на Скудерията.
 Доктор Марко: Перес сбърка и загуби Доктор Марко: Перес сбърка и загуби
“Шарл имаше по-голям задатък пред колите зад него и това му разреши да резервира по-добре гумите си, което пък разреши да осъществяваме с него тактиката с един бокс - изясни Биното. - Беше ужасно, че отборът работи по този начин гъвкаво със тактиките на двамата ни водачи, с цел да стигнем до оптималните за тима резултати. Стратегията на Шарл и заблудата, на която се хванаха Ред Бул, бяха фантастични. Свършихме си чудесно работата. Когато Ферари позволява неточности постоянно има доста рецензии, само че аз знам, че нашите стратези са доста положителни. ”
 Перес: Макс ме забави в Абу Даби Перес: Макс ме забави в Абу Даби
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР