На европейско ниво трябва да има доста по-добър обмен на

...
На европейско ниво трябва да има доста по-добър обмен на
Коментари Харесай

Финансовият министър и еврокомисарят Макгинес посетиха ГКПП „Капитан Андреево“

На европейско равнище би трябвало да има много по-добър продан на информация във връзка с стоките с двойна приложимост с цел да бъде проследен от начало до дъно целият им трафик даже и митническите документи да са изрядни. Това съобщи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ финансовият министър Асен Василев след визитата на пункта дружно с еврокомисаря по въпросите на финансовата непоклатимост, финансовите услуги и съюза на финансовите пазари Марейд Макгинес.

Василев уточни, че единствено за последния месец на граничния пункт има над 4 случая на засечени артикули с двойна употреба- най-вече електронни съставни елементи за Иран, а иззетите средства са над 26 млн. лева

Асен Василев съобщи, че работят дружно с Европейска комисия да разпознават фирмите и каналите и те да бъдат пресечени, което бе и главен фокус на визитата на " Капитан Андреево ".

Еврокомисарят Макгинес добави, че е удовлетворена от това, което е видяла на граничния пункт. Тя добави, че би трябвало да се употребяват всички запаси, с цел да се дефинира от кое място минават артикули, които заобикалят глобите и да се дефинира къде има подобен риск.

Асен Василев разяснява и позицията на „ Лукойл “, че не изключва опцията за продажба на активите си в България, като съобщи: Радвам се, че публично са оповестили това. Той бе безапелационен, че няма риск страната да остане без горива, както и че в държавното управление са имали предварителна информация още от края на септември- началото на октомври месец, че е допустимо това да се случи.
Финансовият министър уточни, че това, което държавното управление ще би трябвало да направи, е посредством представителя си в компанията да подсигурява, че рафинерията ще продължи да оперира по опция със стратегически вложител и че българският интерес ще бъде предпазен.

Асен Василев уточни още, че всяка една компания има право и опция да реши какво да прави със личните си активи и бе безапелационен, че прецизно съблюдават законодателството и не може да се приказва за дискриминация във връзка с „ Лукойл “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР