На Европа ѝ е нужно да бъде единна, обединена, да

...
На Европа ѝ е нужно да бъде единна, обединена, да
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Трябва да обърнем тенденцията на евроскептицизма

На Европа ѝ е нужно да бъде единна, обединена, да опитаме да създадем всичко допустимо да обърнем наклонността на евроскептицизма. Това сподели министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова на конференция в столичния хотел „Балкан“, във връзка навършването на 10 години от присъединението на България към Европейски Съюз и идното председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Избрахме девиза „ Съединението прави силата “ – дава доста мощна поръчка. 140 години по-късно за България е годно повече от всеки път, годно е и за Европа “, съобщи тя.

„ България, празнувайки 10 години от своето участие в Европейски Съюз, поемайки Председателството в един не лек, сериозен миг за Европейски Съюз, ще има опция да взе участие във образуването на политиките за бъдещето на Европа и Балканите “, изясни Лиляна Павлова.

„ 10 години след участието ни в Европейски Съюз се променихме доста, постигнахме доста, подобрихме макроикономическите си индикатори и инфраструктурата “, съобщи тя.

„ Важната задача са младежите, които имат опцията да живеят свободно в Европа и да учат, да се върнат в България “, разяснява министърът. „ На 13 септември следва ръководителят на Европейска комисия да направи значима поръчка, която дружно със всички наши сътрудници да осъществяваме на процедура. Това е посланието за бъдещето на Европа “, сподели още тя.

На конференцията участват Огнян Златев, началник на Представителството на Европейска комисия в София, краткотрайно изпълняващия длъжността дипломат на Федерална Република Германия в България, Йорк Шутграф, кмета на София, Йорданка Фандъкова, Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ, дипломати, политици и публицисти.
 Снимки: Цветан Томчев  1-3-1  1-2-1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР