На етикетите на продуктите повечето производители изписват Е-тата, които свикнахме

...
На етикетите на продуктите повечето производители изписват Е-тата, които свикнахме
Коментари Харесай

От екскременти сладоледът, бърбънът, кремовете добиват вкус на ванилия и ягоди - slava.bg

На етикетите на продуктите множеството производители изписват Е-тата, които свикнахме да одобряваме като опасност. Сигурно помните наш скорошен лайфхак за едно от тях – лецитина, който се оказва спорде последните научни проучвания ненужно наклеветен за нездравословен – в действителност той е супер потребен. В същото време мнозина от търговците умишлено премълчават за съществуването в храните на неща, които човек мъчно би могъл да допусна, че са вътре. Например на екскрементите на бобрите. Някъде може и да видите понятието „ кастор/еум” – звучи толкоз гордо и надеждно, че надали ще ревизирате какво в действителност значи това. На него сме посветили днешния наш лайфхак.

Аналните жлези на бобрите са като крушовидни чувалчета под опашката. В голямата част от случаите те биват убивани или предстоящи да умрат, с цел да им бъдат взети, да бъдат изсушени и веществото в тях – сходно на изсъхнал пясък – модифицираните боклуци от храненето и другите им витални процеси – екскрементите, да бъдат продавани като значима добавка към храни и питиета. Има и друга технология – за вземането на „ чувалчетата” приживе, което обаче прави веществата, които се извличат от аналните жлези на горките животинчета. Това е по този начин нареченият анемичен път на извличане на скъпата суровина, спестяваща милиарди на хранителната промишленост всяка година.

Онова, което намират търсачите в аналните торбички на бобрите по свойствата си е съвършен сурогат на прескъпата и намаляваща в натурален тип мадагаскарска и наричана още бурбонска ванилия. Много по-добър аналог е от елементарния китайски ванилин.

Извлеченото откъм гърба на бобрите – живи и мъртви, незабавно влиза в приложимост на производителите на сладолед, на подсладени кисели млека, на кремове. Кремове, само че козметични и парфюми от влиятелни марки също се ароматизират с екскрементите на животинчетата.

Вкусовият, образният и парфюмният резултат от потреблението на кастор/еума са два типа – на споменаната към този момент ванилия или на ягода.

Използват се също и в производството на алкохол. Имайте поради, че огромна част от американското уиски – толкоз обичаният от мнозина бърбън като опция на скоча, се прави с този цвят и с този усет точно с извлека от екскрементите на бобрите.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР