На електронни рецепти, които от 1 юли трябва да се

...
На електронни рецепти, които от 1 юли трябва да се
Коментари Харесай

В Сърбия премахват рецептите на хартия, ще важат само електронни

На електронни предписания, които от 1 юли би трябвало да се вкарат в цяла Сърбия, до момента са предписани над 1,3 милиона лечения, а в министерството на опазването на здравето обявиха, че хартиените предписания последователно до края на годината ще излизат от приложимост и от 2019 година цялата терапия ще бъде с електронни предписания, написа в. " Новости ", представен от Българска телеграфна агенция.

Електронните предписания бяха въведени в Сърбия от октомври предходната година, първо в 10 белградски здравни заведения, а от 31 март те бяха въведени на цялата територия на Войводина.

Около действието на новия метод на определяне на медикаменти измежду пациентите обаче има доста подозрения, написа изданието в неделния си брой. Министерството на здравеопазването на Сърбия и аптеките всеки ден получават огромен брой запитвания от пациенти за пояснение на режима на електронните предписания.

По данни на сръбското министерство на опазването на здравето с електронни предписания досега са " покрити " 65-70 % от здравните заведения и аптеките в Сърбия. До края на юни на новия метод на определяне на медикаменти би трябвало да преминат и всички останали. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР