На експертни разговори в парламента обсъждат управленска програма за ново

...
На експертни разговори в парламента обсъждат управленска програма за ново
Коментари Харесай

Асен Василев с призив към депутатите от ИТН


На експертни диалози в Народното събрание разискват управническа стратегия за ново държавно управление, само че не и разпределението на министерските постове. Това разясниха пред публицисти участници в диалозите сред „ “ (ПП), „ Демократична България “ (ДБ), „ Българска социалистическа партия за България “ и самостоятелните депутати, напуснали парламентарната група на „ “ (ИТН).

В събота и неделя се организираха консултациите сред трите обединения и самостоятелните депутати. Днес на експертно равнище продължава работата по програмата, която би трябвало да даде конкретика за целите, по които, в случай че бъде формирано второ държавно управление на (ПП), то ще работи през идващите шест месеца. 

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев разяснява, че не са обсъждали никакви разпределения на министерства. „ Единственото, което сега говорихме, бяха шест или седем законодателни целта, които Народното събрание би трябвало да свърши през идващите шест месеца, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, свързани с Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) “, съобщи Василев.  

" Нито сме коментирали сега някакво предложение за министерства, нито шестимата самостоятелни народни представители са питани дали имат искания за някакви министерства ", сподели той.

Василев заяви, че е разговарял за нуждата от незабавни промени в Закона за хазарта, с които да се подсигурява запазването на над 1000 пункта на Спортния тотализатор.

На въпрос, обвързван с изказванията на Слави Трифонов, че всеки ден от Политическа партия звънят на негови депутати, Василев сподели: " Аз не им звъня, не ги диря и не мога да го разясня. Единственото нещо, което мога да разясня пред вас, е че в случай че в ПГ на " " - 19-те индивида, към момента има хора, които считат, че публичният интерес е по-голям от персоналния интерес на господин Трифонов и група към него, най-добре да изоставен и да го разгласят в точния момент, тъй като в случай че в този момент се разпаднат нещата, отиваме на избори ".

Настимир Ананиев, народен представител от Политическа партия съобщи, че управническата стратегия е преди всичко и по-късно ще се разискват министрите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер разяснява, че продължава извънредно дейната работа в две посоки – законодателна и изпълнителна. Целта е след диалозите съдружните сътрудници да излязат с подготвени цели, които да са написани във времева рамка в околните шест до девет месеца. Той бе безапелационен, че държат на повече от 12 народни представители поддръжка. За да има постоянна работа, в която работим за приходите на хората, е значимо това да се случва в постоянна институционална среда. Не имам вяра държавно управление на малцинството да може да го направи, разяснява Лорер.

Той уточни, че търсенето на съидейници продължава още веднъж на самостоятелен принцип. Всеки един народен представител, който счита, че това, което предлагаме като стратегия, е добре, е добре пристигнал, сподели Лорер.

Нека първо уточним политиките и периодите, след което ще разпределяме постовете, сподели той.

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов също разяснява, че към този момент не е обсъждано оставането му на поста, а единствено програмата на държавното управление в идващите месеци. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР