На екипажа на търговския кораб Galaxy Leader, заловен от подкрепяните

...
На екипажа на търговския кораб Galaxy Leader, заловен от подкрепяните
Коментари Харесай

Пленените български моряци са използвани за туристическа атракция в Йемен

На екипажа на комерсиалния транспортен съд Galaxy Leader, хванат от подкрепяните от Иран йеменски хути предишния месец, е позволен " стеснен контакт " със фамилиите им, до момента в който разнообразни страни упорстват за освобождението им, сподели притежателят на кораба тази седмица, съобщи Българска телеграфна агенция и News.bg. 

За сметка на това хутите са трансформирали кораба в " туристическа атракция ", като извозват до него хора с дребни лодки и им разрешават да се качат и прегледат обособени елементи на кораба, като се разхождат върху израелски и американски флагове, оповестява Ройтерс.

Корабът за транспорт на коли под флага на Бахамските острови беше отведен до пристанището на Ходейда, следено от хутите, след като беше високомерен в морето на 19 ноември от командоси от групировката.

Екипажът на кораба е формиран от жители на България, Украйна, Филипините, Мексико и Румъния, оповестиха от компанията притежател Galaxy Maritime. Корабът е нает от японската Nippon Yusen.

" Безопасността и благосъстоянието на членовете на екипажа остават приоритет както на притежателите, по този начин и на мениджърите, а скромният контакт, който е позволен с членовете на екипажа и техните фамилии, допуска, че моряците се третират толкоз добре, колкото може да се чака при тези условия ", се споделя в изказване в понеделник Galaxy Maritime Ltd.

" Задържаните 25 членове на екипажа нямат никаква връзка с актуалната обстановка в района ", сподели притежателят. " Нищо не може да се реализира с по-нататъшното им задържане. "

Съединените щати упрекнаха хутите за поредност от офанзиви във водите на Близкия изток след експлоадирането на войната сред Израел и палестинската въоръжена формация Хамас на 7 октомври. Три плавателни съда бяха нападнати в региона на Червено море в неделя.

Междувременно хутите развеждат хора на палубата на кораба и ги употребяват като туристическа атракция. Те доближават кораба с дребни лодки, след което се качват по тясна стълба на кораба и се разхождат върху постлани американски и израелски флагове. По стените на кораба се виждат и надписи на арабски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР