На египетското пристанище Сафага са пристигнали 63 000 тона руска

...
На египетското пристанище Сафага са пристигнали 63 000 тона руска
Коментари Харесай

Египет получи 63 хил. тона руска пшеница

На египетското пристанище Сафага са пристигнали 63 000 тона съветска пшеница, заяви Управлението на пристанищата на Червено море, представено от в. " Ал Ахрам ". 

През втората половина на 2022 година Русия е най-големият снабдител за Египет, който от своя страна е вторият максимален покупател на съветско зърно, сочат данни на съветското посолство в Кайро.

Египет, който е един от най-големите вносители на пшеница в света, продължава да купува зърно от Русия и Украйна, които преди съветската инвазия задоволяваха осемдесет % от потребностите му. Вносът от Украйна обаче е паднал с малко над 70% през 2022 година, достигайки 918 000 тона, осведоми изданието " Аш Шарк бизнес ". За съпоставяне вносът от Русия е намалял с към един %, достигайки 5,7 милиона тона. 

Северноафриканската страна, която използва почти 18 милиона тона пшеница годишно, внася към 12 милиона тона. Правителството се стреми да насърчи локалното произвеждане, като усили с 42% изкупната цена за новия сезон, който стартира при започване на април, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР