На едно автомобилно изложение се очаква да има автомобили и

...
На едно автомобилно изложение се очаква да има автомобили и
Коментари Харесай

И роботи на автосалона в София

На едно автомобилно ревю се чака да има коли и мотоциклети. Не преви изключение и започващият през днешния ден Автомобилен салон София 2017. Тук обаче с изключение на тях посетителите могат да намерят и симпатични дребни роботи, които се " разхождат " сами, приказват, пеят, кокетно намигат и даже показват коли. Е, не става въпрос за роботи, които посетителите могат да си купят, а за такива, които ще ги посрещат на щанда на Peugeot. А те са и следващото доказателство какъв брой динамично се развива в наши дни автомобилният свят и в същото време съществено доказателство какъв брой доста технологии от бъдещето са показани на тазгодишния софийски автосалон.

Над 70 са премиерните коли и мотоциклети, които хората могат да видят на ревюто, като болшинството от тях са напълно нови модели. А има и такива, които се появиха на бял свят преди по-малко от месец и идват в София непосредствено от интернационалното ревю във Франкфурт. Почти няма марка, която да не показва най-малко по 1 напълно нов модел автомобил, а на някои даже са и по 4.

 1991048 На щанда на Citroen посетителите ще намерят както напълно новия представител на все по-популярните компактни SUV-ове C3 Aircross, който в София се демонстрира за първи път след Франкфурт, по този начин и новата генерация на стандартия C3. Освен това французите са посочили и чисто нова трансформация на познатия от няколко години C4 Cactus, който, дружно с C3 Aircross, е създаден взаимно със международно известната компания за сърфове Rip Curl. Като цялостната идея е ориентирана към едни авантюристичен коли, които хората да употребяват с цел да се забавляват, достигайки на всички места и отвън асфалтираните пътища.

Интересни новости има и на щанда на мотоциклетните марки Kymco и Quadro. И петте показани скутера имат с какво да изненадат почитателите на двуколесните машини, а и на триколесните, които са два. Посетителите на автосалона ще могат да се срещнат както с модел, заложил на модерния напоследък ретро дизайн, с новаторски градски мотоциклети, употребяващи функционалности и екстри, до неотдавна познати единствено в колите, както и с извънредно мощният и динамичен 550-кубиков скутер.

 1991077 На щанда на Toyota се показва обновената легенда на японците и на тежкия офроуд Land Cruiser. След 65 години моделът продължава да бъде емблема на марката и пример в своя клас. Не по-малко забавни за публиката ще са и останалите модели на Toyota, 7 от които са хибриди – още веднъж запазена марка на японците. А и ставащи все по-популярни и у нас поради все по-сериозния проблем с климатичните промени в международен мащаб и замърсяването на въздуха, което е изключително сензитивно у нас.

Цели две министър председатели за България има на щанда на първокласната марка на японците – Lexus. Там посетителите ще могат да се срещнат с напълно новото супер спортно купе LC 500, по този начин и с кросоувъра NC 300h.

 1991040 Един от трансформиралите се в фетиш в нашето съвремие коли и то напълно не от дълго време, ще може да види публиката на щанда на Honda. Представената неотдавна спортна версия на Civic, естествено носеща името Type R, дебютира и пред родна аудитория единствено няколко месеца след появяването си за първи път. Доказателство за атрактивността и качествата на модела е, че всички, отпуснати за България бройки, към този момент са продадени. И то още преди колата да е пристигнала публично у нас. Автомобилът, който е оборудван с 2-литров турбобензин, разрастващ 310 к.с. и 400 Нм въртящ миг, наскоро счупи върха за своя клас на " Нюрнбургринг ". Редом с колите, на шанда са изложени и някои от най-актуалните мотоциклети на Honda - CMX 500A Rebel, NHB89, CB 1100NA и VFR 1200X.

На щанда на Volvo публиката на автосалона ще има опцията да се запознае с изцяо новото потомство на бестселъра на шведите ХС60. Направилият предпремиерата си в България през август първокласен SUV идва с още по-атрективен дизай, изключителни и невиждани в автомобилния свят нови технологии – типично за марката най-много в областта на сигурността и богата гама на мощни, само че доста екологични мотори.

На прилежащия шанд пък свети звездата на чисто новия модел на Land Rover – Range Rover Velar. Първото потомство на позиционирания сред Range Rover Sport и Range Rover Evoque основава напълно нов подсегмет при първокласните SUV-ове, а и демонстрира последните хрумвания на английските инженери и дизайнери, които сигурно скоро ще забележим и в останалите модели на марката.

 1991042 Две министър председатели има на щанда на Jaguar. Там посетителите на аветосалона ще се срещнат с новото спортно 4-врато купе XE. След фурора, който направи първият SUV на марката – F-Race, в този момент пък на бял свят се появява и по-малкото му братче E-Pace. Интересното при него обаче е, че е взел повече хрумвания и жанр от роудстъра F-Type, в сравнение с от по-големия SUV. Самият F-Type пък е показан на щанда с най-мощната си версия SVR, която има под капака цели 575 к.с.

Ford пък показва последното потомство на бестселъра си у нас, в Европа и на още доста места по света – Fiesta. На щанда обаче вниманието притегля и хот хечът Focus RS, както и най-продаваната спортна кола в света – паметният Mustang. SUV-сегментът пък има двама представители – Edge и Kuga.

 1991043 Цели 3 министър председатели предлага Volkswagen на Автомобилен слон София 2017. Посетителите за първи път ще могат да видят напълно новият модел кросоувър T-Roc. За първи път пред българската аудитория се появява и последното потомство на Polo. Удължената версия на известният SUV Tiguan, наречена Allspace, също ще събира погледите. Тя идва, с цел да запълни " дупката " сред Tiguan и Tuareg, а има и 7 места.

Голямата звезда при Audi е последното потомство на първокласната лимузина А8. Освен с новата си визия, обичайно за марката основана без фрапантни промени по отношение на предходното потомство, колата впечатлява и с софтуерните си нововъведения. Това е един от първите коли в нашия свят, който предлага трето равнище на полуавтономно ръководство. Чрез което новата А-осмица може да се кара съвсем сама. Не по-малко атрактивна ще е и новата спортна вердия на комбито RS4, както хечбекът Audi RS 3 Sportback, който разполага с най-мощния 5-цилиндров мотор в света (400 к.с.). Audi RS 5 Coupe е върхово показване на спортния стилистичен език на марката с мотор 2.9 TFSI, в яркия червен цвят Misano Red.

Екологичните коли също имат собствен сериозен представител на щанда на Audi. Големият хибрид Q7 e-tron също е измежду звездите на щанда. Той впечатлява с няй-дългия пробег в своя сегмент напълно на ток – цели 56 км.

Автомобили с гореща кръв и за хора с такава пък има на щандовете, където са показани италианските автомобилни производители. FIAT показва двуместният състезателен роудстър 124 Spider, правоприемник на популярния модел от 60-те години. Суперуспешното семейство на марката от няколко години – 500, идва с последната си трансформация – FIAT 500X във върховaта трансформация Cross Plus. На щанда е и седанът Tipo, който впечатлява с големия си 520-литров багажник.

 1991046 Силно се показва и паметната за доста хора по света марка Alfa Romeo. Посетителите на автосалона в София ще могат да се срещнат с първия и доста обещаващ SUV на италианците – Stelvio. Другата звезда е спортният седан, с който постоянно се свързва Alfa – Giulia. Със сигурност неусетен няма да остане и роудстърът 4C Spider, който е показан в емблематичния за марката червен цвят.

Луксозната марка Maserati също не изостава от международните трендове на автомобилния пазар и показва своя първи SUV Levante. Марката обаче няма по какъв начин да избяга от себе си, по тази причина на щанда й свети и звездата на новата спортна лимузина Ghibli Gran Sport. Диаманта в короната при Maserati е лимитираната серия Gran Turismo Sport, предопределена за феновете на високите скорости. Това е един от последните бензинови 4,7-литрови V8 атмосферен мотор с мощ от 460 к.с.

Японците от Suzuki пък са подготвили за посетителите на Автомобилен салон София 2017 единственият в света в своя клас автомобил със задвижване на 4-те колела – Swift в композиция със системата AllGrip Auto. Най-малкият SUV – Ignis също има с какво да впечатли публиката. На щанда на Suzuki няма по какъв начин да се мине и без последното потомство на именитата за марката Vitara. По-малкото й братче SX4 S-Cross също е до нея на щанда. Там се подвизава и хечбекът Baleno. Феновете на двуколесните машини също имат какво да видят на щанда на Suzuki. V-Storm е показан в две версии – 650ХТ и 1000. А погледите към мотосекцията на щанда притеглят още и две градски митове – SV650 и GSX-S1000.

 1991064 Тройна премиера има на щанда на Hyundai. Там посетителите могат да се срещнат с екологичното трио IONIQ. Моделът се предлага в напълно електрическа версия, както и хибрид и плъгин хибрид. Дебюта си в България прави и компактният кросоувър Kona. Любителите на адреналина ще могат да се срещнат от близко и с дълго чаканата спортна версия на i30N.

При японците от Subaru главният акцент е напълно новият модел XV. Спортният седан WRX е показан във версията STI. Естествено на щанда участват още Forester, Outback и Levorg.

Еемблематичният за Mercedes нов S-Class е измежду акцентите на щанда. Много мощно усещане прави и AMG GT C Roadster, който е показан във версията кабрио. Много атрактивни са и купето E400, GLE 63 AMG S и AMG GLC 43.

Най-новото потомство на хотхечът Megane RS пък е изложен на щанда на Renault. За представянето му в България, което идва единствено месец по-късно във Франкфурт, е докаран и болид на марката, взел участие във Форула 1. Двата автомобила си вършат компания един до различен и няма по какъв начин да бъдат пропуснати. Новото електрическо Renault ZOE също е главен акцент на щанда на френската марка.

Братовчедите от Nissan пък показват напълно новото второ потомство на електрическия автомобил Leaf. Изложеният модел е дошъл у нас особено от Япония. Със сигурност мощно усещане ще създадат много порасналите му размери по отношение на първата генерация, които са го трансформирали в същински фамилен автомобил. А Leaf към този момент е и доста удобен с пробега си от съвсем 400 км с едно зареждане на батерията. На щанда публиката ще може да се запознае още и с фейслифта на бестселъра в своя клас в Европа Qashqai. Няма по какъв начин да се пропусне и паметният GT-R.

 1991058 Вдъхновяващо показване има и на шанда на Dacia. След 7 години необикновен триумф на Duster на пазарите на 4 континента, румънската марка показва второто му потомство. То идва с изменен външен, изключително откъм гърба, дизайн, още по-сериозно променен вътрешен, само че и с доста нови технологии, познати от по-скъпите марки и модели в този клас. Най-хубавото обаче е, че цените на Duster остават без никаква смяна по отношение на първото потомство.

На щанда на KIA има две министър председатели. И двете са на напълно нови за корейската марка модели. Азиатците стъпват на пазара в Европа с следващия си модел, основан точно за този пазар – компактният SUV Stonic. В същото време обаче KIA хвърля ръкавицата на марки, утвърдили от дълго време свои модели в класа на спортните седани. И го прави със Stinger, който няма по какъв начин да не притегли погледа на щанда на корейците.

 1991076 Супермодерният сегмент SUV е главен акцент на щанда на Peugeot. Французите вадят на предна линия трите си коза – познатите към този момент и завоювали редица клиенти, в това число и у нас 2008 и 3008, само че огромната звезда е чисто новият 5008. Автомобилът е огромен, необятен, 7-местен и цялостен с нови технологии. Peugeot демонстрират и обновената версия на бюджетния 301. Доста атрактивен експонат е и микробусът Traveller Business VIP, който, както проличава от името му, е предопределен за първокласни бизнес пътувания на къси и дълги дистанции. А за софтуерните новости в моделите на Peugeot подсказват и упоменатите към този момент роботчета, които се разхождат сред тях.

BMW прави премиера у нас на модела 630d xDrive. Затова и колата е сложена на " фундамент " в центъра на щанда на баварците. Сред акцентите на гостите на столичния автосалон от Мюнхен са още супермощният и суперлуксозен флагман М760Li xDrive, а също и новото потомство X3 xDrive. За хората с бензин в кръвта на линия са новата М4-ка, както и М550d xDrive. От BMW подчертават също и на емблематичната електричка i3, която се трансформира в пример на бъдещето автомобилостроене.

 1991071 Щандът на Opel е един от двата с най-вече министър председатели на Автомобилен салон София 2017 – цели 4. Там за първи път пред българската аудитория дебютират министър председателите на рюселсхаймци, появили се през последните няколко месеца. Новата Insignia Grand Sport е измежду акцентите освен на щанда, само че и на ревюто. Комбито Insignia Sports Tourer също има доста какво да покаже. Моделите впечатляват с нови и съвременни технологии, по-голямо пространство за пасажерите, изключително за тези откъм гърба, по отношение на първата Insignia, а също и с новаторски системи за сигурност. Другите две министър председатели при Opel са от SUV-сегмента. В София дебютира компактният Crossland X, както и по-големият му брат Grandland X, който видя бял свят напълно неотдавна.

Другата марка, която докара у нас цели 4 министър председатели, е корейската SsangYong. На щанда отдалеко прави усещане голямото " тяло " на Rexton G4. Големият първокласен офроудър е много пораснал, има пълноценни 7 места, радва с повече разкош и нововъведения. Премиера прави и последното потомство на по-малкият Korando. SsangYong показва също и новата генерация на Rodius, както и напълно новият за марката модел XLV. На щанда може да бъде забелязан също и много футуристично изглеждащият Tivoli, който прави усещане с рекордните си размери на купето и багажника в своя клас.

 1991073 Специална премиера в София вършат испанците от Seat. Най-новият представител в моделната им гама – компактният кросоувър Arona идва в София непосредствено от Франкфурт, където бе показан за първи път пред света. Макар и показан към този момент публично в България през април, дебют на подобен конгрес у нас прави и SUV-ът Ateca. Втората премиера е за Ibiza NF. Феновете на спортните коли ще могат да се срещнат с неповторимия Leon Cupra, който към този момент има под капака цели 300 коня.

Легендарните мотоциклети Harley Davidson сигурно няма да привлекат по-малко внимание от колите. Официалният представител е изложил на щанда цели 8 модела, в това число новия Fat Bob, който съчетава в себе си класическата визия с футуристичната. В съседство посетителите на ревюто ще могат да се срещнат също с 8 модела на друга вдъхновяваща именита марка двуколесни – Triumph. Като тук има и две министър председатели – Bonneville Bobber Street и Triple RS.

Американската марка Jeep също е подготвила изненада за посетителите на автосалона. Те ще могат да се срещнат за първи път с новия Compass, който единствено преди 2 седмици бе показан публично у нас. Естествено щандът няма по какъв начин да се размине и без емблематичния Grand Cherokee.

На останалите щандове, където няма министър председатели, също има какво да се види. Този на Skoda прави усещане с големият набор от модели и наличието на SUV-та, които напълно скоро бяха модели от непозната за чехите територия. Infiniti е в София с цялата си гама модели, отпред с актуализирания Q50. Обичаната от българите до неотдавна съветска марка Lada демонстрира последната си оригиналност – Vesta. А на щанда показва и по какъв начин навлиза в модерния сегмент на компактните кросоувъри с модификацията Cross на познатия към този момент модел Kalina. На щанда е изложен и моделът 4х4, който дълго време бе известен като Niva, преди Chevrolet да стане притежател на името.

Естествено, като на всяко автомобилно ревю, по щандовете няма единствено коли, а и хубави девойки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР