На един прекрасен концерт на живо може да се насладим

...
На един прекрасен концерт на живо може да се насладим
Коментари Харесай

Насладете се на джаз и традиции по Коледа с Нина Николина дн...

На един прелестен концерт онлайн може да се насладим от 20,00 часа през днешния ден по beebopcafe.tv. Той включва български национални песни, които са погледнати по друг от обичайния метод, събиращ фолклор, етно джаз, фламенко и вокални и инструментални импровизации. На сцената с Нина Николина ще бъдат някогашният народен представител Калин Вельов (барабани и перкусии), Мартин Ташев (тромпет и вокал), Мирослав Турийски (клавишни), Таня Първанова (вокал). В репертоара са включени песните „ Излел е Дельо “, „ Лале ли си, зюмбюл ли си “, „ Назад, обратно, моме Калино “, „ Майстор Манол “, “Свети Георги “, „ Пиринска Трилогия “ - / “Пуста младост “, „ Еленко”, “Катерино моме”/, „ Гюл девойкя “, показани в съвременен микс от етно и джаз.

Освен тях, в концерта са включени още песните - „ Ти “ - шлагер на десетилетието, който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите национални песни, и македонската националната ария „ Яна “.

“С плана си слагам за цел да покажа по какъв начин една самобитна, национална музика може да бъде направена разбираема и близка за хора от разнообразни страни и култури. Желанието ми на актьор е да покажа, че в музиката премахването на границите в действителност единствено сближава хората и ги кара да откриват общото в своите култури, да се схващат и одобряват по-добре едни с други “. С “превод “ на хумористичните национални песни очаквайте с усмивка - Нина Николина. Концертът е подобаващ за деца.

За още забавни събития посетете новия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР