На един от площадите на беларуската столица, където тези дни

...
На един от площадите на беларуската столица, където тези дни
Коментари Харесай

В Минск се състоя акция в памет на загинал участник в протестите

На един от площадите на беларуската столица, където тези дни почина участник в митингите против изборните резултати и президента Александър Лукашенко, довечера се събраха няколко хиляди души. Хората стоят спокойно около уличното платно, от време на време напущат тротоарите, с цел да подадат цветя на водачите на колите, заяви Българска телеграфна агенция.

Движението на превоза към този момент не е лимитирано. По-рано на площада пристигнаха двайсетина представители на дипломатически задачи на страни от Европейски Съюз, упълномощени в Минск.

Беларуските управляващи потвърдиха гибелта на един арестуван стачкуващ

Те поставиха цветя пред зародилия там спонтанен монумент. Хиляди хора в Беларус през днешния ден се хванаха за ръце, образувайки т.нар линии на взаимност.

Много служащи излязоха пред предприятията си, с цел да осъдят репресиите против стачкуващите, протестиращи против противоречивите избори, завоюва съгласно ЦИК от президента Александър Лукашенко.

Много от дамите, взели участие в тези живи вериги, бяха облечени в бяло и носеха цветя и фотоси на своите обичани и близки, арестувани по време на митингите. Десетки ветерани от армията и полицията разгласиха видеа по какъв начин в символ на митинг против репресиите хвърлят униформите си на боклука.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР