На две телевизии отказах, защото ми казват какво да говоря

...
На две телевизии отказах, защото ми казват какво да говоря
Коментари Харесай

Проф. Иван Чалъков: Отказах на 2 телевизии да гостувам, защото ми казваха какво да говоря за Ковид

" На две малките екрани отхвърлих, тъй като ми споделят какво да приказвам за Ковид. Чакайте, бе, господа, аз мога да ви кажа какво да не говорите, но вие да ми давате ум, тъй като от горе са ви споделили - няма да стане. "

Това сподели в " Шоуто на сценаристите " телевизия " 7/8 " Д.м.н. проф. Иван Чалъков, който управлява профилираната клиника по Уши, нос гърло в ИСУЛ.  

Първа линия е за вас, само че за тези, които са от горната страна над нас, не сме на първа. Ние сме Уши, нос, гърло. Входната врата е горните дихателни пътища. Казвате, че сме на първа линия - не мисли по този начин проф. Костов. В неговия екип няма нито един оториноларинголог. Има юрист по здравно право, има всевъзможни други сътрудници, само че не и оториноларинголог. Не бих приел да бъда част от подобен щаб. Аз от 46 години го работя. Сега съм в клиниката, останали сме половината на половината. Ако аз отида, раковоболните смятате ли, че могат да чакат. Операции имаме.
Имаме човек, който се бори за живота си, няма да кажа името, тъй като не съм желал единодушие, само че е един от водещите в региона на слуха в страната. Цялото й семейство. Ние сме били в контакт с тези хора, съкровен контакт, професионален. Заявяват ни и не е отговорен шефа на болничното заведение - по един ще се изследва дневно с PCR. Само желая да вметна, че доктор Кери Пулис от Северна Каролина открива този способ през 1983 година От дребни късчета ДНК и РНК прави милиони и милиарди копия, трябват му количества, с цел да може да са му достоверни проучванията. Това се употребява рутинно в онкологията, при автоимунни болести, криминалистите, дребни артефакти. През 1993 година той получава Нобелова награда за това. И с цялостно право. Той е на 74 години, да е жив и здрав, само че никой не изясни на нашия народ, че това не е реакция особено основана за Ковид-19. Казват ни днеска на нас, дето сме входната врата, дето няма подобен експерт в екипа на проф. Костов - по едно дневно. Ами ние ще се изредим до юни месец. Няма и да приема персонално мен да ме изследва страната. Аз ще си отида в квартал " Дружба ", няма да споделям името на компанията, ще си платя 100 кинта и ще си я направя, в случай че нуждая се ", сподели той.



" Слушам въпрос " възприятието на непознато тяло симптом ли е на Ковид "? Абе, господа, клиничната картина на острото инфектиране на горните дихателни пътища, вирусното, хремата, кашлицата, интермитентните или непрекъснати болки, температурата... На термокамерите термометъра им ориентировъчно - да, той има значение. Но когато искаш да премериш финно температурата, най-добре става с живачния термометър, който към този момент го няма. Аз съм изхвърлил от у дома всички термометри. Ходих до Македония и си взех 10 живачни термометъра. Температурата при грипа е непрекъсната, мъчно се повлиява от противотемпературни средства. Спада за малко време и се подвига. Грипът идва като стихия и си отива като стихия. Тук става дума за мутант. Мутант, тъй като микросветът също желае да живее, това е жив свят, жив е и желае да живее. За да се избави от нас какво прави - ами мутира. И това е една обеца - на целия свят, и то на модерния западния свят. И е една тежка обеца на ухото от тук нататък. Защото китайците предизвестяват от 5-6 месеца. " Не, това било китайска работа ". Водещи наши експерти, някои от които в кавички, намерете какво говореха на 4-5 март: " Това в България не може да се случи ". 10 дни по-късно запяха друга ария. Господа, когато сте на подобен пост, доста внимавайте какво говорите ", добави професорът.

Запитан за какво се появява на всички места Венцислав Мутафчийски с военната си униформа, а не се лекарска престилка, Чалъков отговори: " Значи, това е въпрос на аранжимент, на режисура, виждане на режисьора. Той е коремен хирург, и аз съм хирург в друга област. Ние с вирусите сме по на " ти ", тъй като всяка година работим с тях. Считам, че сега в нашата катедра и клиника всички сме имали най-малко по 5-10 пъти контакт с тези хора. Защо обаче е значима тази мярка, тази карантина. Не са рискови болните и известните контактни. Те са под надзор. Опасни са здравите. Някои от тях карат леки форми, те обаче носят болестта. Пет дни преди да се разболеят и 20 дни преди този момент. Тези хора би трябвало да бъдат отделени от останалите. Затова като отделиш хората настрана на огромно разстояние... На смешка - като имаш държанка, в реда на нещата е да питаш партньорката дали има Хепатит Б. Карантината е безусловно наложителна и би трябвало да се съблюдава. Отделен е въпросът, че във връзка с маските - тези простите, книжните, когато се овлажнят, те са пропускливи, и те би трябвало да се сменят безусловно на половин час, което е невероятно.
Защо Корея владее ситуацията? Защото вършат всеобщо проучвания на всички хора. А при нас съветът който се дава - " стойте си у дома и чакайте да дадете клиника ". Ще дам клиника, но тя в случай че се развива, както е постоянно при вирусните инфекции за часове? Аз съм държал плеврата на 6-годишно дете, което за 5 часа пред очите ми умря. Един път ми се е случвало - за шест часа, изцяло крепко дете. Първична атипична пневмония, вирусна пневмония, тя не е възпалителна. Вирусът има афинитет към дребните съдове и нервите. Никой нищо не може да направи при такива редки, за благополучие, възпаления по целия свят ", безапелационен е експертът.

" От стандартния грип в София има умряли над 100 души. 51 милиона прекараха стандартния грип в Щатите, от тях починаха 51 000 души. Виждате го какво споделя проф. Роул. Обвиняват го в надменност. Той не е нахален, споделя: " вижте, моят свят е светът на учения. Инфекционист вирусолог, цялостен живот с това се занимавам. Вашият свят е светът на политиката, на ръководството, на медиите. Опитвам се по най-простия метод да ви обясня нещо, само че вие не разбирате. Нашите два свята се разминават. Питате ме за хидрокси хлор хинин. Да, аз съм лекувал 4000 души единствено от едно подло остро имунно заболяване ", описа Чалъков и посочи, че въпросното заболяване у нас преди време е кръстено Вълчанка.

" Това е една грипна зараза, само че тя ще продължи фактически по-дълго. Нов е вируса. Има два метода за битката с него. Единият е - взимаш едно стадо прасета, 1000 прасета и има едно болно животно. Изтрепва се цялото стадо. Този способ е неупотребим, няма по какъв начин да стане. Другият метод е да се покачва имунитета. Но това не става  много бързо, тъй като той ще се изчерпа. Тоест, трябват доста пари за проучвания. Следователно този развой ще продължи по-дълго време. За да се създаде, да имаме имунитет 80 %, ще трябват месеци. Но самата зараза, ми се коства, че в края на април, юни, освен температурата, има и ултравиолет, има и метод на хранене, има преустрояване на имунната система, за което толкоз доста се приказва. Но, не мога да приема, че на всеки пет минути би трябвало да се прави брифинг. Не мога да приема, че тези, които приказват, би трябвало да са с каменни лица, като в мрачна древногръцка покруса. Те плашат хората. Абе, поднесете го с малко комизъм, поднесете го както Георги Данаилов, прочетете Иво Сиромахов. Мисля, че е на персонален престиж, на взимане повече на съществено. Защото аз виждам френска телевизия, там е друго ", разкри проф. Чалъков.

" В екипа на господин Костов би трябвало да има наложително оториноларинголог. Карантината е наложителна. Но няма право някой да споделя, че българският народ нямало време да го чакаме да се самодисциплинира, да се научи да се мие, и по тази причина трябвали по-твърди ограничения. Това не е негова работа, това е работа на вирусолога, на прокурора и на ген. Мутафчийски. Защо го споделя това, като какъв го споделя това, приказва от наше име, от името на лекарите. И прокурора споделя - българските лекари желаят това, което му е споделил този човек. Този човек да пристигна да ми го каже на мене. Няма да го каже. Така не се приказва, не плашете хората. За карантината отново споделям - по този начин би трябвало да бъде, задоволителни са ограниченията. Навсякъде има идиоти, които фактически би трябвало да се управляват по този метод. Но пък не е належащо да ми излизате по 100 пъти, всяка телевизия да ми излиза с надпис " Стойте си у дома ". Това нервира. Паниката и страхът са доста страшни. Паника, боязън, имунитет, а сме в грипна зараза - би трябвало ли ни имунитет, би трябвало ни. Ние какво вършим без да желаеме - сриваме имунитета на хората. Поднесете го на хората, по-рядко, на понятен език, и в случай че желаете - по-лековато, с повече оптимизъм, има метод да се направи това ", счита експертът.

" Прав е Борисов, че по-добре при него да се карат двата щаба, в сравнение с по медиите. На Мутафчийски не му елементарно. Трябваше този другия щаб да е през цялото време там. Сигурно в този момент би трябвало да измислят трети щаб, примерно по спортна медицина, да споделят по какъв начин да упражняваме у дома. Не съм склонен да виждам по улици и министерства хора с професионални маски и този цирк, който го направи Марешки, това е цинизъм. Какво искаше да ми покаже - за какво не пристигна по този начин в клиниката облечен, както е народен представител. Съветвам го да не идва. Както и да му звучи, нищо не споделям повече. Скъпо е. На 7 милиона население като изследваш 500 000 случайни. Тогава ще имаш един меродавен % непосредствен до стоте, ще знаеш картината. Това, което направиха преди време скринингово изследване за СПИН и тогава разбрахме какъв е СПИН-овия фонд в България. Корея го прави.  Това са ни опциите ", сподели още той.
" Моята прогноза е, че нещата ще се подобрят. И в случай че този сътрудник Меджедиев, изтъквам, това момченце, което е оториноларинголог и още повече ме е гняв, тъй като това е моята компетентност, желае да каже на някой да се мие, няма да го споделя на народа си. Нашият народ постоянно се е благ, даже на студа излиза гол до кръста и знае да се мие. Ако желае да каже нещо, да го каже на италианците. Да се върне обратно във времето да види по какъв начин са го правили легионите, и особено от там дето върви на екскурзии, в Рим, да види в Колизеума какво вино са пили. И на французите да го каже. Питам ги французите, доста пъти съм бил там: " Защо не си оправяте стаите, проветрете ги ", а те дават отговор: " Ами ние тази вечер отново ще спим тука ". Германците не са по този начин ", приключи професорът.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР