На две места в историческия център на Венеция беше въведен

...
На две места в историческия център на Венеция беше въведен
Коментари Харесай

Въведоха пропускателен режим на две места във Венеция

На две места в историческия център на Венеция беше въведен пропускателен режим. Целта е да се лимитират големите тълпи по улиците на фамозния град, а мярката към този момент е пробна, съобщи Българска национална телевизия.

С бариерите при започване на улица „ Листа ди Спаня “ и в подножието на моста Калатрава управляващите се пробват да пренасочат гостите по различни направления към историческия център, а и да ги насърчат да преглеждат по-малко известни региони в града.

Ограничителни ограничения са въведени и по водните пътища.

„ Не одобряваме дивашкия всеобщ туризъм, би трябвало да е първокласен и учтив “, показа локален гражданин.

“Нашият съвет е, изключително към туристите, които желаят да прекарат във Венеция един ден, да заобикалят сериозните дни”, каза Луиджи Бруняро, кмет на Ванеция.

Само на Великден туристите във Венеция са били 120 хиляди. При непрекъснато население от 55 хиляди, годишно града посещават над 20 милиона души.

През последните години локални поданици стачкуват с лозунги „ Туристи, вървете си вкъщи “ и изключително против круизните кораби. И през днешния ден не се размина без безредици – ядосани венецианци нападнаха бариерите и скандираха, че те не са никакво решение на рецесията.

Огромният напор на туристи тревожи и други известни дестинации в Южна Европа. Той удря дребните магазини, усилва наемите, провокира замърсяване. Миналата година ЮНЕСКО предизвести Венеция, че в случай че не реши казуса, може да загуби статута си на част от международното културно населдство.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР