На две места има спирачен път от автобуса, катастрофирал вчера ...

На две места има спирачен път от автобуса, катастрофирал вчера

Експерт: Има спирачен път на две места, шофьорът не е заспал

На две места има спирачен път от рейса, аварирал през вчерашния ден на автомагистрала „ Струма “. Веднъж преди входа на уширението и повторно преди рейсът да се вреже в мантинелата в лявото платно, описа в ефира на Българска национална телевизия автомобилният играч Румен Дунев, който е посетил мястото на нещастието.

Според него този факт сочи, че водачът не е задремал.

Дунев цитира и свидетелски разкази, съгласно които рейсът първо се е запалил, а по-късно се е врязъл в мантинелата. “Изключително значимо за следствието е да се откри дали рейсът първо се е запалил или пожарът е провокиран след катастрофата”, посочи и специалистът по пътна сигурност Любка Маринова.Още по темата24 ное 2021 09:2811424 ное 2021 08:22111Тя прикани за по-голям надзор по пътищата през нощта от страна на Изпълнителна организация "Автомобилна администрация ". По думите на Маринова у нас прекомерно рядко неизправностите в пътищата се признават за съществена причина за злополука.

Според Илия Тодоров е изцяло допустимо рейсът да е пренасял гориво в багажника си, защото в Турция цената на бензина сега е много по-ниска, в сравнение с у нас и доста хора се изкушават да натоварят туба с гориво, макар възбраната за това.

Той регистрира, че за последните 20 години над 130 души у нас са починали в автобусни произшествия. Според него също е нужен по-силен надзор по пътищата.

Източник: dnes.bg