На Дунав мост 2 при Видин - Калафат трафикът е

...
На Дунав мост 2 при Видин - Калафат трафикът е
Коментари Харесай

Огромна опашка и интензивен трафик на „Дунав мост 2“

На " Дунав мост 2 " при Видин - Калафат трафикът е натоварен на вход и излаз от България, сподели Людмил Димитров, шеф на смесеното българо-румънско сдружение „ Дунав мост Видин-Калафат “, стопанисващо оборудването.

Днес към 18:00 ч. опашката от чакащи товарни коли по околовръстния път на Видин към методите на " Дунав мост 2 " доближи 15 км. 

Людмил Димитров посочи, че се резервира в последните месеци трайна наклонността среднодневно през пункта в двете направления да минават над 5000 моторни транспортни средства (МПС). В последните дни трафикът е още по-интензивен и се следи нарастване и на трафика на товарни коли, които за денонощие доближават до 1800, а леките – сред 500 -600 на изхода от България. За денонощие на вход към България от Румъния влизат 1300-1400 тежкотоварни и към 600-700 леки автомобила. 

На граничния пункт, намиращ се на румънска територия, непрекъснато работят всичките шест трасета на излаз и вход, добави Димитров.

Поради извънредно интензивния трафик товарните коли се обработват на пет трасета, на едно - леките коли. Когато броят на преминаващите леки коли е дребен, за обработка на тяхното трасе се пренасочват и товарни коли, а когато внезапно се усилва броят на преминаващите леки коли, то тяхната обработка се прави на две трасета. Той дефинира обстановката и образувалите се опашки от тирове по трасето към " Дунав мост 2 " като нормална за сезона.

Трафикът към Видин се следи от патрули на " Пътна полиция ", която контролира потока. Организирани са буферни паркинги и колите от време на време се стопират в избрани часове, с цел да изчакат сред Враца и Мездра, и на Монтана, добави Димитров. На опашката водачите чакат, с цел да преминат през оборудването сред 16:00 и 18:00 ч., самото прекосяване по моста трае по малко от пет минути, към десетина минути траят инспекциите на самия граничен пункт. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР