На днешното заседание на Съвета на ПЕС, което се провежда

...
На днешното заседание на Съвета на ПЕС, което се провежда
Коментари Харесай

Корнелия Нинова настоя за обща позиция на ПЕС против различното качество на храните 

На днешното съвещание на Съвета на ПЕС, което се организира в Лисабон, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова настоя за обща позиция на ПЕС срещу особеното качество на храните.

“Това ще е съответен образец, че се борим с неравенствата в Европейски Съюз – освен измежду жителите – сред небогати и богати, а и като статус на другите държави-членки ”, съобщи в речта си към левите водачи от Европа Нинова, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

По думите й България ще поеме председателството в този основен миг, когато ще приказваме за напускането на Англия, за бежанската рецесия, за пътя, по-който би трябвало да вървим, за бюджета в идващия програмен интервал.

„ Ние, българските социалисти, дружно с всички вас, изработихме своя визия за бъдещето на Европа, която се споделя „ Повече обществена Европа за хората ”, и направихме по този начин, че в българския парламент тази наша визия да бъде включена в общото решение на Народното събрание, с което се приема програмата за бъдещото председателство на Европейски Съюз от 1 януари. Тоест, ние имаме своя първи действителен триумф в налагането на обществения дирек “, сподели още Нинова.

По думите й този обществен дирек обръща внимание на това, че всеки опит да се ограничи Европейски Съюз единствено до общия пазар, води до подкопаване на устоите му, тъй като те са обществените права, правдивост, тъждество, благоденствие на жителите. Според Нинова налаганата икономическа политика през последните години е трансформирала жителите от обекти в субекти, от цел на стопанската система – в нейно средство.

„ Безработицата и неналичието на вероятност пред доста европейски жители остава проблем. 17 млн. младежи са без работа през днешния ден. И аз споделям казаното от господин Тимерманс, че младите са бъдещето и на тях би трябвало да обърнем внимание. Но дано не беседваме сами със себе си за бъдещето на младите, а да беседваме с тях за тяхното бъдеще. Те би трябвало да вземат участие във вземането на решенията “, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова съобщи още, че явно би трябвало да променим Европа, с цел да я спасим. „ Тази смяна не изисква да измислим нещо генерално ново. Просто би трябвало да се върнем там, откъдето потегли Европа – от нейните изконни полезности – взаимност, правдивост и равни възможностти за всеки европейски жител “, приключи водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР